WordPress ремонти

Тази вечер ми мина в оправяне на WordPress. Първо реших най-сетне да оправя проблема на Донка, където блога й не приемаше повечето коментари. Донке, мерси, че не ми мрънкаше, че не го погледнах по-рано. Започнах с ъпгрейд до най-новата версия 2.0.5 , но за съжаление това не помогна. Реших да се разровя из базата данни. За съжаление няма PhpMyAdmin (а аз без него не смея да пипам, че хич не разбирам от SQL). Добре, че Сребрин ми подхвърли да си сложа. Въобще не бях се замислял, че мога да си инсталирам с моя потребител и да си барам само някоя база. Изтеглих PhpMyAdmin, и започнаха мъките ми по конфигурирането му. Учудващо за мен – доста ме измъчи. Дори не наложи да прочета документацията му 🙂 . Забележка към хората свързани с drundrun.org – обадете ми се, ще ви кажа как да го ползвате.

След това продължих с ровенето из базите на WordPress-а. Малее това нещо пазело всички коментари (дори и спамовете) ! Видях, че коментарите, които не се показваха до сега, всъщност си бяха там, махнах им статуса spam и после Донка си ги пусна в блога, които сметна за нужно. Изтрих доста спамове, промених някои настройки директно в базата и по едно време коментарите “уж” тръгнаха. Надявам се наистина да се е оправил проблема, въпреки че така и не разбрах от какво точно беше ?!?

След като оправих лимонения блог, реших да обърна малко внимание и на моя. Обнових го до 2.0.5 и всичко мина гладко. Реших да обърна и малко внимание на един друг проблем, които имах – plugin-а ми за статистика WP-ShortStat не работеше от близо половин година. Порових се из google къде може да е проблема, дори изтрих таблиците в базата данни и го инсталирах наново, но не се оправи. В крайна сметка си намерих заместник – WP-SlimStat 🙂 който дори изглежда по-красиво и има някои подобрения. Така отново си имам статистика за това кой, какво и как гледа в блога ми и то работеща !

6 thoughts on “WordPress ремонти

  1. Ицо аз си сложих ShortStat преди няколко месеца и не е започвал да работи дори. Въоще не знам защо го държа дори. Сега обаче като даде другия ще го пробвам с голям кеф. Имам мерак да си имам хубава статистика в самия блог. 🙂 Данке.

  2. Ха, че малко ли ти мрънках??? 🙂 Много мерси отново. Имам да черпя. Петното, Мармалад – където кажеш, само да е между 20 декември и 5 януари 😉

  3. Не знам дали знаеш, но хич ме няма по подаръците. Въобще не мога да избирам за други, а сега и за себе си не мога … със сигурност знам, че искам приятели 🙂

Коментирай