Ядрото на Vista

Вчера в една от новините на OsNews.com попаднах на тази статия за ядрото на новата операционна система на Microsoft – Windows Vista. Две от нещата в нея, направо ме изумиха как може да се хвалят с тях.

Първо – линкове. Това наистина беше една от новостите, с които Microsoft рекламираше, че ще направи Windows POSIX съвместима ОС. Така вече във Vista има възможност за създаване на symlinks (наречени softlinks в Линукс и UNIX) на файлове и директории. Обаче има едно НО ! 😛 Понеже много програми можело да не разбират от новия тип файлове, за сега линкове може да прави само администратора, и то не е много препоръчително 😛

Второ – прекъсване на входно/изходни операции. Ами честито – Microsoft най-сетне са открили комбинацията CTRL+C ! Така вече може да прекъснете операцията, ако (например) сте направили заявка към  несъществуващ адрес (или просто сте допуснали печатна грешка), преди да изтече заложения timeout.

Честно казано наистина очаквах някакви по-нови и по-революционни промени, а тази които се изтъкват са си просто задължителни без да се тръби много за тях. До сега не съм виждал Vista на живо, но като гледам какво е новото просто нямам и желание, освен ако не ми се наложи.

2 thoughts on “Ядрото на Vista

  1. А може ли да те попитам кЪде точно описващ или съобщаваш за ЯДРОТО на WINDOWS вистА ??

Коментирай