Спаси, дари на …

От много на време на сайта ми се въртят “реклами” на благотворителния сайт www.save-darina.org , но да си призная до сега не бях правил дарения. Още малко преди Коледа получих нещо като коледен бонус, който реших че морално не заслужавам. Вярно е че тогава бях изпаднал в голяма дупка, но все още мисля така. Тогава реших да дам парите на някой който се нуждае. Сега си спомням, че го реших докато се къпех 🙂 Както и да е – покрай Коледа и без това е много модерно да се даряват пари за благотворителност, а и нямах много време тогава, така че отложих цялото ми начинание за по-късно. По-късно се оказа днес. Всъщност до преди няколко дена, дори не бях преброил дали парите са точно и си стояха в един плик, както ги бях получил. Преброих ги преди да ги внеса в банката, за да не се изложа все пак 🙂 Тази вечер отворих save-darina.org , избрах едно от децата, за които сега се набират средства (наистина не ми беше лесно – толкова тъжни истински истории отдавна не бях чел), и преведох на една сметка 1000 лева през epay.bg. И преди някой да каже “ей, защо не каза, че имаш излишни 1000 лева, щяхме …”, искам да кажа, че аз тези пари почти не ги видях и исках така да си остане. Просто така реших. Точка. /дори не знам дали ще коментирам този пост/.

8 thoughts on “Спаси, дари на …

  1. Добре си направил. И като си представи човек, че понякога с такава сума може почти да се спаси живот(а може би не само “почти”, ами наистина). А този Коледен бонус от работата ли го получи? Ако е така, значи шефът ти е много щедър или просто не е българин 🙂

  2. аз пък се опитвах да пратя на времето смс, но все не се получаваше, после видях много тъжно съобщение на сайт, че момиченцето вече е починало…много гадно. Всеки път в рейса за Пловдив то София минават хора, котио събират пари за деца на хемодиализа (не знма какво е признавам си…мисля, че са на апарати, срам че нащи са лекари). Можеш да си купиш книжка за 2лв. Само веднъж съм давала, а все ми се иска. Гадно ми е, ама все си мисля какво ли правят с парите, да ли наистина са за децата. Така и с иконите, химикалите, картичките и всичко останало дето се продава от хора с проблеми, увреждания и т.н. Мисля, че Слабаков беше на мнение, че държавата е виновна, ама да ли ако е на тяхно място не би сикал някой да му помогне. Не знам да ли е съжаление, страх да не съм на тяхно място, състрадеание или въобше какво е…ама винаги ми става много кофти, но рядко помагам. Сега си мисля, че 2 лева всяка седмица за добро дело не са нищо…мисля другата седмица да ги питам за колко деца събират пари и да ли са успяли да помогнат на някое. Не знам да ли ще го направя, ама може би ми се иска да знам, че все пак стават чудеса и нещата имат смисъл. оф, отвратителна тема, предпочитам да си затварям очите и да си запзвам вътрепния мир, така е по-лесно.

  3. Ели, наистина много труда тема. И аз винаги се чудя на хората, които продават химикалки и други неща и честно казано повечето пъти се съмнявам, че парите наистина отиват да помогнат на някой. За сайта save-darina.org имам някакси по-голямо доверие. Най-хубавото, е че те не събират пари а просто са връзка между хората които се нуждаят и тези, които искат да помогнат. На сайта за всяка кампания има възможно максимално информация за болното дете – сканирани епикризи, документи, телефони за връзка с родителите. Банковите сметки са директно на нуждаещите се, а не на хората от сайта. Освен това може да разгледаш как са протекли вече заършили кампании – кои успешно, и кои за съжаление неуспешно.

  4. Много благородна постъпка, гордея се с теб! Искренно се надявам резултатът да е положителен за това дете.
    мамчето

  5. Ице, чак сега научавам за това твое дело – малко хора са толкова благородни като теб!

  6. Ице, знаеш ли какво е станало с детето почти година по-късно? Малко ме е страх да питам, защото се надявам все пак да стават повече хубави неща.

  7. Който не гледа пише по два пъти. Радвам се, че детето ще се оправи.

Коментирай