Уикенда освен OpenFest

 Реших да отделя останалите ми преживявания от последните два дена, освен OpenFest, в отделен пост, за да не смесвам прекалено много темите.

Пейо твърди ,че не помни, но когато първия ден се видяхме на OpenFest-а ми каза : “А, какво правиш тук, а не си по горите ? “. Аз все пак имах планове вечерта да съм на планина. След лекциите в събота се отправих към Владая, където трябваше да намеря хотел Владая. Това не се оказа толкова лесно в тъмното. Дори в първия ми опит успях да стигна до едно друго село – Мърчаево 🙂 Веднага се върнах и след още две кръгчета из Владая успях да намеря правилната пресечка. В хотела без да знам много за какво става дума се озовах на събиране на доброволци от CVS. За компютърджиите да уточня че тук CVS не е CVS ! Всъщност за цялата работа е “виновна” Стаси, която ме покани на техния купон, който всъщност беше нещо като представяне кой къде е ходил и какво е свършил по програмите на CVS. Всички се оказаха много готини и творчески хора. Нагледах се на хубави снимки от цял свят – от Байкал в Сибир до Франция и от Швеция до Италия. Дори си набелязах няколко места за ходене 🙂

Аз се уредих с безплатно място за пренощуване, защото хотел Владая, въпреки че изглежда като хижа, всъщност наистина си е хотел, с хотелски цени (45 лева за нощувка единична стая).

Hotel Vladaya

След представянето на проектите имаше (хубава) музика, танци, пиене, китара, шкафче в ролята на тарамбука и още доста други интересни импровизации. Използвахме и екстра часа, предоставен от промяната на времето, и пак си легнахме по вече не толкова малките часове. Беше много добре, въпреки че ми трябваше малко време да осъзная къде се намирам.

Китара и шкафче

Сутринта  за пореден път ми се случи да се събудя и да осъзная на какво хубаво място се намирам. Винаги така става като отивам някъде по тъмно. Всичко в гората беше толкова есенно 🙂 Нямаше начин да не се разходя малко с фотоапарата:

Есено листо

Vladaya esen

Vladaya esen

Коментирай