13 март 2007

Още един хубав 13-ти 🙂

Днес на работата имахме един гост англичанин, представител на една италианска фирма от която си кумуваме газови сензори. Естествено беше дошъл да ни убеди, да си купуваме още повече, но се оказа готин човек. Бизнес отношенията ще ги спестя, но тук искам да споделя някои от нещата, които ми каза, че са му направили впечатление в България (той е за първи път тук), а тези неща пък впечатлиха мен:

  • когато е бил малък си е представял, че България е гадно място, защото името й започвало с bull, т.е. всички сме говеда 🙂 Призна си, че в детското си съзнание това е асоциирал с името на нашата родина. Сега обаче каза, че хората тук много са му допаднали.
  • каза, че много му е харесало софийското летище ! Аз лично не съм се возил със самолет, но всичките ми познати казват, че нашето летище е отвратително. Специално го попитах какво му е харесало, че било хубав, спокойно и без хора. Дори в сравнение с Хийтроу нашето било направо heaven ! Там нямало място да мръднеш от хора.
  • Неприятно впечатление му е направило, че в полета му от Лондон към България (почти) всички пътници били англичани отиващи да си купуват имоти в България. Каза, че това не е хубаво и е хубаво да се наложат ограничения на тези покупки. Странно ми беше да го чуя от англичанин.
  • не беше използвал USB Flash памет и като се наложи да прехвърлим нещо от неговия лаптоп на нашия, му показах въобще как се работи с това чудо на техниката. На запад не са ли популярни флашките ?!?

В крайна сметка дори му бях и шофьор, като го закарах до автогарата и го качих на рейса за София. Дано и там да му е харесало и да е намерил нещо за подарък за рождения ден на сина му.

Малее а Астралката колко беше мръсна след съботно-неделните почти offroad преживявания, направо ме беше срам 😛

Вечерта с Герито отпразнувахме 13-ти в сладоледния салон (Руската книжарница), където срещнахме Камешев (Гери, така ли се пише?) и още две момичета и добре си поговорихме за пътешествия, манастири и изложби 🙂 Ядох палачинка с шоколад (има и сладолед естествено) и я препоръчвам.

А на Вас как се отрази 13-ти ?

Коментирай