OpenFest 2006 Пловдив в графики

Обработихме анкетните карти от OpenFest-а в Пловдив. Общо събрахме 63. Ето малко графики, генерирани с OpenOffice Calc и съпроводени с моя коментар.
Въпрос 1:

Q1

Ами благодаря 🙂

Въпрос 2:

Q2

Това ми е малко трудно да коментирам. На пръв поглед всички лекции са сравнително еднакво харесани, което мисля, че е добре 🙂 Единствено лекция “IPv6” на Атанас Терзийски е малко пред всички останали.

Въпрос 3:

Q3

Тук също се забелязва почти равно разпределение на отговорите. Все пак ако разпределим “Всякакви” към всички останали, май “технически” са най-желани.

Въпрос 4:

Q4

Този въпрос беше сложен в анкетата, във връзка с лекцията за LPI, и като сондиране на мненията за евентуален курс за подготовка по сертифицирането в ПУ. Като всяко нещо си има хора “за” и хора “против”.

Въпрос 5:

Q5

Е, те тук с Антоний останахме потресени. Нямаше нито един на keysigning партито 🙁 Явно масово хората не използват PGP. Дори хората в техническите среди.

Въпрос 6:

Q6

Тези “радио” и “телевизия” защо продължавам да ги слагам в анкетите ?!? По-скоро в “Друго” имаше отговори от рода на “от организаторите” и “от списание”. Все пак основната реклама за OpenFest си остава Интернет и устната.

Въпрос 7:

Не знам дали забелязахте, но въпрос 7 беше класическо чатърско A/S/L 🙂

Q7-1

Май всичко е ясно – основните посетители са в диапазона 19 – 29 години

Q7-2

За мое голямо съжаление, все още идват твърде малко момичета на OpenFest Пловдив 🙁

Q7-3

Браво на Антоний за този въпрос ! Ясно е, че основно идват хора от Пловдив, но може да се види от къде другаде имаше посетители. Двамата човека от Горна Оряховица, бяха дошли специално за феста.

Въпрос 8:

Q8

Основно OpenFest се посещава от грамотни хора – висшисти или студенти. С основно са само учениците, които посетиха събитието.

Въпрос 9:

Q9

Основно са студентите, което е съвсем нормално, като се има в предвид, че се провежда в университет.

Въпроси 10 и 11:

Електронните пощи и забележките не смятам да ги публикувам, а да ги обсъдим с останалите организатори. Както и аз предполагах основните критики са за неспазване на програмата и твърде дългата продължителност на фестивала.

3 thoughts on “OpenFest 2006 Пловдив в графики

  1. Заглавията, на диаграмите са станали много големи, спрямо останалия текст, но вече ги бях записал и не ми се разправяше да ги оправям.
    Иначе, да, трябва да се поучим за следващия фест.

Коментирай