Текущи … мисли

От доста отдавна не съм писал какво става с мен и какво мисля да правя. От няколко дена се замислям над някои въпроси. Най-важното, което (може би) ми предстои, е че след двегодишно отлагане съм на път да се дипломирам бакалавър. Вчера разбрах, че на 28-ми ще има дипломни защити и мисля, че до тогава ще се оправя с моята. Вчера се видях с дипломната ми ръководителка (доц. Г. Петрова) и въпреки че си записах един лист с малки проблеми и неща за оправяне, като цяло имам надежда, че ще стане. От тук пък следват много въпроси – дали не избързвам , мога така да си карам и още време ? Не, искам да свършва. Да записвам ли магистратура ? По-скоро да, но идва големия въпрос – КАКВА ? Ако не запиша, сигурно ще трябва глупаво да изкарам последен набор военна служба, преди да я прекратят в края на другата година. Снощи прегледах прегледах какви магистърски програми предлагат пловдивските университети. Не искам да ходя другаде. Пловдив си ми харесва ! Досегашния ми университет – техническия, все повече ме отказва. Миналата година имаше само ТРИ бройки електроника, а и като знам какви са преподавателите по-скоро искам нещо друго. В медицинския имаше специалност “медицинска електроника”, но като гледам за тази година специалностите, не я видях ?!? Остава ПУ. Там има и друго предимство – повечето лекции са събота и неделя и може да си продължа работата, от която за сега съм доволен. Софтуерни технологии (или софтЕУрни, както пише на страницата им най-отгоре) звучи добре, само се надявам да е по-фундаментално от колкото практическо. Не ми се задълбава в Java или нещо от сорта. Така и така вече съм се насочил в програмирането за микроконтролери. Е, такава специалност конкретно няма. Май, както повечето от OpenClub Пловдив, ще се забия в ПУ. Не че е лошо. Всъщност съм чувал всякакви мнения за ФМИ-то им. Аз принципно имам добри спомени от организацията на OpenFest миналата година. Дори като ми минат натоварените програми този месец, може и тази година да организираме още един там. Само се чудя от къде ще намеря по 610 лв. на семестър (общо четири), но честно казано за пари най-малко се притеснявам. Знам че е рано да мисля за всичко това, преди да ми е минала защитата, но като се замисля, ако чакам след това ще е много късно. Все пак говоря за някакви си две седмици най-много.

Между другото сестра ми е приета” Анимация” в НАТФИЗ и утре ще празнуваме, а в неделя е сватбата на Красито и Серго 🙂 Предстои ми тежък уикенд 😛

4 thoughts on “Текущи … мисли

  1. Да й е честито на сестра ти 🙂
    А защо смяташ магистратурата в ПУ за двугодишна – нали си завършил сродна специалност => би трябвало да е 1 година, което е малко по-приемливо от финансова гледна точка, но пак ми се вижда доста за неща, които няма да ти трябват особено, а можеш да научиш и от книгите, а и преподавателите нямат най-съвременни знания.

  2. Една година е, ако си завършил информатика, математика, компютърни науки или нещо подобно, а аз завършвам Електроника, което май попада в графата – физически, икономически, инженерни и подобни, за които е 2 години.

  3. Доста странно е, защото електрониката е в пъти по-близка до компютрите, отколкото математиката някога ще бъде, но явно го правят с цел повечко пари.

  4. Всъщност не съм сигурен. Трябва да питам. Това аз си го предположих. Прав за математиката, че е доста по-далече.

Коментирай