През OpenFest и до Видин

Тази събота и неделя се наложи да отида до Видин по един семеен въпрос, който повече нямаше за кога да се оталага. Точно когато нямах избор имах 3-4 други варианта, където можех да съм. Все пак направих най-доброто на което съм способен и се опитах да съм навсякъде. На отиване в събота минах през IEC на софийския OpenFest. Не заради лекциите, а заради хората. Дори програмата я бях погледнал за малко предишната вечер. Трябваше основно да взема малко плакати за Пловдив, защото и тукашната дата вече приближава, а и ако мога да намеря още някой лектор. Успях да намеря около 25 плаката, който ще стигнат за начало, но се надявам на още. Запознах се, най-сетне, лично с Тони Райжеков и съм много доволен от този факт 🙂 Дори той ми даде едно първите FreeArtCD, което дори в момента слушам (ще видя кога ще остане време и да го прочета). Сега след като го разгледах, установих, че напълно покрива една моя идея за free CD flood. Радвам се, че някой я е реализирал. Видях се и с други хора, поговорихме си, беше хубаво 🙂 Надявам се с повечето от тях да се видим и на Openfest Пловдив след 2 седмици.

Успях да открадна само около 2 часа за престой в София след което потеглихме (бях с майка ми и баща ми) към Видин. За щастие времето се задържа хубаво и през двата дни. Въпреки, че беше студено, в колата не се усещаше. Само на Витиня беше мокро, особено на връщане, когато се налага да се мине по стария път през планината, защото главния е все още в ремонт.

Направи ми впечатление, че навсякъде имаше полицаи. Мен не ме притесняват особено, но видях нещо положително в цялата работа – на влизане в София на ограничението на скоростта се беше случило да няма никой пред и по едно време видях, че зад мен се е образувала опашка от 3-4 коли, които не ме изпревариха, въпреки че имаше свободна лява лента. Обикновено винаги ме подминават, което означава, че се движат с над позволената скорост, но явно сега многото полицаи внасят някакъв респект и страх. Не знам за другите, но за мен това е положителен знак.

Прибрахме се в Пловдив днес след обяд и вечерта изкарах в Новотела на Златна Ракла 2005. Хубав фестивал било – безплатни филми на топло 🙂 а на вън си е *****

Коментирай