Копирай това

След много и положителни коментари отностно замисления от мен Free CD flood, вече съм убеден, че може да се получи нещо. Този следобяд седнах и се опитах да направя “банерчета”, с основните (според мен) идеи на Creative Commnons. Първото е с идея подобна на пропагадното от CD-то на Wired – “Fight for your right to copy”. Моят вариант е просто – “Ти имаш право да копираш“. Второто и третото са нещо като първа pre-alpha версия на евентуален надпис върху самото CD и подканят притежателя да копира това и респективно на английски – copy this. Четвърото (и последно) е една много хубава възможност при Creative Commons лицензите, а именно да споделиш творбата с някой напълно свободно и непринудено.

Искам да ви предупредя (или вече е късно 🙂 ), че въобще не ставам за дизайнер и тези неща са повече като мой ориентир какво ще става. Много ще се радвам ако някой ги дооправи или направо преработи 🙂 Ако някой има желание, може да му пратя и .xcf файла.

2 thoughts on “Копирай това

  1. идеята ти е добра, но наистина ще е добре да вкарате дизайнер в цялата история. с надписи като тези(без да се засягаш, ти сам каза че не си дизайнер:) ще изглежда аматьорско и няма да привлече внимание.

  2. Мда, идеята ми беше да привлека малко внимание 🙂 За моя радост вече има един резултат 🙂 Мерси, Йонов 😉

Коментирай