Различният поглед в Стара Загора

Тази събота, както се разбра от предишния ми пост, се озовах в Стара Загора. Чак предишния ден бях разбрал за фестивала Различният поглед, който се провежда там. Реших че така и така ще съм там някъде и добре да го посетя, въпреки че нямаше кой друг да навия. Очаквах че ще видя някой познат на място, но това така и не се случи. Явно беше посетен основно от местни … или аз вече съм твърде стар и не познавам новото поколение 🙂 През деня минах само за малко и беше пълно с шатри, хора и неща. Част от хората си тренираха въртене на пой, имаше доста workshop-ове (поне по програма, не съм се задържал), освен това имаше някаква кампания за разясняване на опасностите от СПИН и дори безплатни тестове за HIV … въобще обхващаха се доста различни теми, което е добре.

Аз лично държах да присъствам на музикалната част вечерта. Затова се върнах към 20 часа, когато точно да идване видях над града десетки светещи точки. Оказаха се хартиени балони с топъл въздух, които се пускаха от фестивала и изглеждаха прекрасно.

Точно по това време започваше и първата група, за която дойдох – Q-Check. От тях бях чувал само една песен (естествено „Поп-фолк звезда“). Сега ми се сториха с доста по-твърдо звучене, или поне другите им песни така ги изпълняват на живо 🙂 Но ми хареса … нека се развиват момчетата – забавни са !

След това бяха и headliner-ите – а именно унгарската група The Silver Shine, за които си признавам нищо не знаех. Още с излизането на сцената ми направи впечатление мъничката Krista с големия контрабас ! Наистина беше доста дребна а как само го размахваше този огромен инструмент по сцената ! 🙂 Всъщност всички от групата правеха голямо шоу по сцената. Като стил ми е малко трудно да ги определя, но определено много ми харесаха. Потърсете някое видео в ТиТръба .

За финал бяха група Млък! . Тях поне си ги знаех. Започнаха със „Скачай“ и Краси не престана да скача по сцената до края … с което разбира се не остави и публиката да стои на едно място. Изпълниха си всички хитове, както и последните песни и дори точно преди да приключи всичко в 22:59 часа (както е със всяко открито мероприятие в населено място) направиха една минута cover на Always look on the bright side ot live , с което просто ми направиха вечерта !

Повече снимки (и две видеа на Млък!) от фестивала има на Нашите Снимки.

1 thought on “Различният поглед в Стара Загора

  1. Здравей Ицо,
    Радвам се, че ти е харесал фестивала и ти благодаря за добрия коментар, който си направил тук. Разгледах блога ти и установих че си доста интересна личност ;), за което се надявам да поговорим по-натам. Искам да те попитам дали ще може да ми пратиш снимки и видео от феста, за да може да ги качим на сайта на организацията? Може да драснеш 2 реда на мейла или във ФБ профила. Благодаря ти предварително.
    Поздрави Mozes

Коментирай