Ден 2 – Sibiu и Cluj-Napoca

След Букурещ се отправихме към северна Румъния. Нашата цел бе Клуж, но по пътя решихме да спрем в Sibiu. И добре че го направихме. Sibiu се оказа едно най-хубавите на които съм бил. Още в началото със Софито го сравнихме с Пловдив, но след като стигнахме центъра просто се останахме възхитени. Много красиво с чудесна атмосфера ! Просто нямам думи – много ми хареса. През 2007 е бил културна столица на Европа, с което още веднъж го сравнихме с Пловдив. Някой ден ще го посетя задължително отново за по-дълго време. Сега мислихме да го разгледаме просто за половин час, но едвам си тръгнахме след час и половина. Времето беше чудесно слънчево, топло. Ядохме сладолед 🙂

Cluj - center

След Sibiu нашата цел беше Клуж. Трафика беше доста натоварен и дори един голям камион скъса една от многото жици в Румъния и направи голямо задръстване. И така пристигнахме чак към 19 часа. Веднага отидохме при нашата следваща “домакиня” от couchsurfing – Raluca. Ралука е едно много хубаво момиче, с чудесен характер и винаги усмихната. Беше с нас цялата вечер, показа ни всички забележителности на Клуж, ядохме от месните дюнери, които не бяха лоши, и накрая пихме Клужка бира Ursus 🙂 По принцип Клуж също е хубав, но след Sibiu не ни впечатли толкова.

3 thoughts on “Ден 2 – Sibiu и Cluj-Napoca

  1. Tan, ами това ми се стори много яко дори. През лятото можеш да си минаваш покрай тях (ако искаш и в тях) и се разхлаждаш 🙂 Осен това си е измислено и не се разтича водата по целия площад.

Коментирай