Еее, тотално се зарибих

След като си взех панталона в петък, само ме глождеше кога ще го пробвам. И не издържах много 🙂 В събота вечерта се опитвах да убедя разни хора в две различни компании да ходим в неделя в Чепеларе, но никой не подаде. Така прибирайки се пеша от “The Glamorous Funk Ages” партито (за което Пухи е писал повече) в 3:30 през нощта реших да си навия часовника, и ако след това не кажа “а-а-а-а това е абсурд”, да тръгвам. GSM-а ме събуди в 8 и а само като си помислих “сноуборд!” веднага ме тресна един ентусиазъм … и отидох 🙂

Стигнах в Чепеларе център към 10 часа, взех си борд под наем и си карах цял ден като пич. Времето беше хубаво и честно казано на Мечи чал се чувствах най-добре от трите места, на които съм карал до сега. Хубави писти и малко хора ми се струва чудесна комбинация. Аз все още карам някакси “странно”, но си мисля, че задобрявам. Иначе в ски-гардероба малко ме издразниха, защото ми дадоха едни огромни обувки и едни малки автомати, които чак след като се качих с лифта горе на върха, забелязах, че не мога да закопчея. Наложи се да търся отвертка (кръстата отвертка по тези места е голяма рядкост, да знаете). В крайна сметка успях да се оправя и да ги закопчея на едно зъбче. Слезнах долу да се оплаквам, но се оказа, че нямат по-големи автомати и се наложи да карам цял ден с така едвам хванати автомати.

Като се замисля вече мога да се похваля че съм карал в Пирин, Рила и сега в Родопите 🙂

п.с. сега докато търсех с google  как да се справя с последствията от сноуборда с изненада установих, че няма научно доказателство какво причинява мускулната треска. Поне така пише в уикипедия – има три теории, като едната вече се отричала, а другите две са само предположение.

6 thoughts on “Еее, тотално се зарибих

  1. Предполагам си пробвал с аспирин, след като си карал цял ден? Това винаги помага, но се взема още преди да си усетил, че те боли някъде. А, и аспирина трябва да е от онзи, стария, дето му викахме Байер(така де, той така се казва). И с друг аспирин става, но този май е най-ефикасен. Като малък съм чувал че мускулната треска има връзка с някаква млечна киселина, та оттогава си го знам така. На другия ден, след натоварването и аспирина, е добре да има повече движение(+ леки физически упражнения – лицеви опори и подобни). Взех да звуча като доктор без да съм, ама дано съм помогнал(ако вече не си ги знаеш тези неща) 🙂 . Иначе браво за желанието да се научиш да караш сноуборд! И се пази от лавини, че гледам става простотии напоследък с тях. Сега ти пожелавам и собствен борд да си купи( или да ти подарят 😉 )!

  2. @Краси: да точно с аспирин пробвах, само където у нас имаше само Acetysal, и точно за това търсих в google да се убедя, че е същото. Така попаднах на статията, където теорията с млечната киселина вече се отричала, защото самата тя се разсейвала в организма твърде бързо, а болката все пак остава 24-72 часа. И на мен ми стана странно, че за такова често срещано явление няма научно доказан източник.
    Мерси за пожеланията на края 🙂 Някой ден и това ще стане. Не е евтино хоби сноуборда 😛
    Между другото, в поста май забравих да спомена, че панталона се представи безупречно като топлина и водонепропускливост.

  3. Браво за панталона и за успехите с борда..ти си направо проф да караш полу-закопчан афтоматично. А за мускулната треска не мисля, че няма научно обяснение, може просто да не си го намерил. Това, което аз знам е че се отделя храна за мускулите, или нещо си там подобно. Ако се натовариш повече от обикновено се отделя повече и на организам му трябва повечко време докато отново върне производството на въпросното вешество в предишното му ноемално за теб количество. Та номера е да се усвои вече произведеното, за това мускулната треска се ‘лекува’ с натоварване, вероятно трябва да е леко, за да не се напомпаш пак с много от въпросното вещество…а другият въпросен лек е просто да си по-активен и сам да се нагодиш към по-високата доза. Ама не знам що аспирина помага?

  4. @Ели, тази “храна за мускулите” не е ли точно млечната киселина, за която става дума в статията в Уикипедия ? Ще се радвам, ако намериш някой друг научен източник, който обяснява мускулната треска.

  5. ами аз не съм чела Википедията…просто бивше гадже дето се е млатил по състезания, а сега се занимава с биотехнология ми е разправял…та имам му вяра един вид.

Коментирай