Няколко карти на един Garmin

От както имам GPS-а ми (Garmin nuvi 300) имам един голям проблем – как да сложа няколко карти едновременно ?!? Изглежда много просто, но garmin-a е така направен че търси точно определено име на файл в точно определена директория. Бях успял да го излъжа до три карти – две във вътрешната памет на устройството (gmpasupp.img и gmapprom.img) и една на допълнителната SD карта (gmapsupp.img). За повече карти си мислех, че просто трябва да ги държа на повече SD карти и така става. Вчера най-случайно (както почти винаги става) установих, че начина е повече от елементарен ! Условието е да имате инсталирани картите, които искате, в MapSource (програмата на Garmin за качване на карти). След това маркирате с мишката едната карта, след това избирате друга, маркирате и нея. Предишната си остава маркирана ! Продължавате така колкото си искате. Толкова елементарно, че до сега не бях го пробвал ! Просто съм си мислел, че след като са в един файл, Garmin-а ще ги мисли за една карта и където се препокриват, ще се омажат, и затова не съм го пробвал. Вчера направо се изумих, като ми ги показа като отделни карти и можех да си ги изключвам и включвам поотделно ! Така омазването се избягва напълно ! Естествено цялата операция я направих напълно неволно – просто бях забравил да размаркирам предишната карта, преди да избера тази която искам и да дам “send to device”. Елементарно, Йотсън ! Пфуу, колко съм прост !

п.с. като последно (само)оправдание – нямам MapSource в къщи (не върви на Linux) и такива експерименти мога да си правя само на работата, когато нямам много работа.

2 thoughts on “Няколко карти на един Garmin

  1. Не знам дали няма да е малко извън темата, но има един добър сайт за споделяне на трак логове: http://everytrail.com/ . Хубавото при него е, че си запазваш правата върху всичко което качваш там … а и да, другите могат да го ползват ако искаш.

  2. @jivkoto: не е много по темата, а и моя GPS (за съжаление) не може да записва track-ове 🙁 Иначе мерси за линка. Не го знаех. Изглежда полезен, но в България нещо повечето качени тракове ми се виждат глупави – от сорта: от нас до офиса 😛

Коментирай