Атолука

Днес с Магито си направихме поредното неделно пътешествие. За посока си избрахме Равногор, като по пътя настоях да разгледаме и Брацигово – отдавна му се каня да го посетя. Така първо разгледахме Брацигово, или поне центъра му. Извадихме фотоапаратите, като японски туристи, само където Магито ме засенчи с новия й апарат и аз само от време на време си вадех сапунерката 🙂 Хубаво градче е, но след като толкова време се канех да го посетя очаквах повече 😛

Потеглихме нагоре към Равногор и по пътя Магито каза, че едни нейни познати щели да ходят в някакво място, само където се сещаше единствено, че започва с “А” и е някъде там 🙂 След като стигнахме в селото видяхме табела за Атолука и двамата си казахме, че трябва да е това. Попитахме за всеки случай и един дядо и той ни каза да караме само по асфалта и ще стигнем. Това хубаво, но ние дори не знаехме какво търсим. Честно казано преди днес, не бях и подозирал за съществуването на Атолука (в смисъл, не бях го и чувал). Не знаехме дали е местност, дали е село … и дори как ще разберем дали сме стигнали 🙂

Атолука се оказа вилно-туристически център в планината на няколко километра от Равногор. Заобиколено от всякъде с планини и иглолистни дървета, изпълнено с много вили. Невероятно красиво място ! Единствено не разбрах, дали вилите са частни или туристически. Като цяло имаше много малко хора – никакво движение, а толкова красиво ! Единствения шум се създаваше от птичките. Имаше и сняг 🙂 Зарадвах се, че все още успях да направя няколко снежни топки, след като тази зима не видях истински сняг. Минзухарите точно бяха цъфнали и имаше огромна поляна с тях.

Като цяло много се зарадвах на Атолука – най-вече факта, че все още има такива кътчета за туризъм, които не са прекалено комерсиализирани и може би искат да останат такива.

7 thoughts on “Атолука

  1. амии вилите са частни ! : ) и наистина атолука е възможно най вълшебното невероятно прекрасно място на света ! обичам гооо мноогоооо : )

  2. neveroiatno e tam sam si izkarala detstvoto koito ima vazmognost neka otide niama da sagaliava

  3. да – ходила сам 10000 пъти там- и х=на яве и на сън! неповторимо

  4. Атолука /Васил Петлешков/ е много добър избор да избягате от града за уикенда. От София се стига за час и половина. Сега има и станция в която да отседнете. Преди можеше да се ходи само ако имате вила там, или приятели с вила. Мястото за голяма радост не е много популярно и е много спокойно. Няма да съжалявате, ако отидете. Може да съжалявате само ако не сте си взели фотоапарат, ракия и месо.

  5. Atoluka e strahotno mqsto za pochivka!I ne vi trqbva nito rakiq nito meso :)za6toto ima chastni bungala sas strahotni sobstvenici(jenata gotvi neveroqtno)i vyob6te ne e skypo! Pak 6te sam tam na Nova Godina strahotno e! A zabravih da vi kaja 4e i pistite si gi biva!!!Chao!

Коментирай