временен downtime

Както може би сте забелязали последните 2-3 дена имаше проблем с drundrun.org. Проблемите дори се оказа два. Първо е имало някакви пробиви на машината на която се хоства и бяха спрени всички сайтове на нея. След като това се оправи забелязах, че има още един проблем. Първо го усетих по това, че не ми работеше мейла. Оказа се че от host.bg ми бяха затрили хостинга. Всичко ! Според контролния панел имах само домейн там. Веднага писах на техническата поддръжка, а от там ми отговориха, че не можели тогава (беше след 22 часа) да проверят дали съм си платил. Естествено всичко си беше платено. Серго ми изпрати снимка на квитанцията от последното плащане и след като им я изпратих ми пуснаха отново хостинга. Всъщност бяха възстановили само файловете. Нито пощенските кутии, нито базите данни бяха възстановени. Добре, че блоговете вече се хостват на друга машина и нямаше нищо важно там. E-mail адресите се наложи да ги създавам отново. При възстановяването на хостинга бяха променени и DNS настройките към стандартните и се наложи да ги променям отново и да се изчака да се обновят DNS сървърите.

Като цяло всичко беше много неприятна история и не ми хареса поведението на host.bg . Върха на всичко е че сега хостинга ми е валиден до 5-ти март, а беше платен до 17-ти март. Не че са голяма работа 10 дена, но ми се вижда доста некоректно. Вместо някаква компенсация за грешката им, сега и от времето ми взеха. Писах им и ще видим, дали ще го оправят.

1 thought on “временен downtime

  1. Отдавна съм казал, че в България няма свястен хостинг доставчик. Именно затова хоствам сайта на театъра във Флорида, пощенския списък – (временно) в UK. Не че и там не са маскари, ама поне като стане проблем и ревнеш, веднага ти измислят разни бонуси и гратисни периоди за компенсация и да те задържат като клиент.

Коментирай