Завърнах се … временно

Такаа командировките за тази седмица приключиха в петък в 19 часа. Другата седмица продължавам за още три дена (поне по план). Колкото и да Ви звучи странно тази седмица бях возещ се в Опел Астра 🙂 Наистина в началото ми беше странно, че не съм аз на шофьорското място.

Вчера (четвъртък) имахме доста проблеми във ВЕЦ “Орфей” (който по-точно е ПАВЕЦ). Сменяхме две централи, и в крайна сметка се оказа че има две къси в свързващите кабелите. Работата и проблемите ни отнеха целия ден. Поне вечерта отидохме да спим на едно много хубаво място – село Ягодина. Настанихме се в едноименния на селото хотел и доста ми хареса. Аз по принцип не ходя по хотели, но този беше много добре. Най-важното за зимата е много добре отоплен. Има парно, а в коридора и банята – подово 🙂 Топлата вода е нон-стоп. Стаите са идеални със собствена баня. Малеее каква реклама стана, ама карай – като съм почнал да довърша – всичко това за 12 лева. Ресторантчето също е перфектно – разнообразно меню и бързо обслужване. Най-хубавото за цялата вечер бяха звездите ! Отдавна не бях виждал такова обсипано със звезди небе. Липсваха ми. В града няма никакви, а и напоследък е доста облачно. Снощи просто исках да споделя звездите с някой, ама всички на които звъннах вече спяха 🙂 Поспаланковци такива ! А аз трябваше да ставам в 6:30.

Петъка беше по-спокоен. Минахме през ВЕЦ-ове Тешел и Девин и едвам ни остана време да минем за малко през “Орфей”. Хората просто си тръгват в 16 часа, а ние бяхме там 10 минути по-рано. Направо ни гледаха на кръв. А и е петък – ден на майстора. Вечерта прекарах малко време в офиса да си подготвя багажите за останала част от пътешествието. В понеделник сутрин заминавам отново.

Преди понеделника ме очаква един изпит в университета и една свободна неделя, в която май ще трябва да поуча малко за следващия изпит другата събота.

п.с. сега се сетих за един недостатък на хотел “Ягодина” – няма wi-fi 🙂 Което всъщност може да брои и като плюс 🙂

п.п.с. имах доста преживявания, за които се заканвах да пиша, но за някои не се сещам сега, за други не става да се пише, а трябва на живо, така че за сега толкова 🙂 отивам да прегледам малко лекции.

1 thought on “Завърнах се … временно

Коментирай