19-та седмица от 2006

Измина си още една седмица. За мен тя беше доста напрегната от към работа най-вече заради това нямаше за какво да пиша тук. Извода от седмицата, който се доказа на практика, е че не се оставяйте проблемите да Ви сломят – те винаги минават и идват други. Аз на няколко пъти си казвах “ай стига бе, сега пък какво става …” и после го оправям и изкача нещо друго, за което казвам същото. Лошото е че имаме краен срок и трябва да стане тази пуста адресируема централа.

Айде стига за работата 🙂 Днес (събота) реших да посетя пловдивския панаир, въпреки че предварително не възнамерявах. Двама човека ми казаха две неща, заради които си струва(ше) да се посети.

  • Тракийското съкровище от Казанлък на цар Севт III , което бхеше изложено в 6-та палата и добре пазено 🙂 Наистина имаше защо. Впечатлен съм какви детилни инструменти, съдове и маски са правели древните Траки
  • Изложбата “България на длан“, представяща модели на известни местности със сгради от България. Макетите въобще не са малки и са перфектно направени. Сред тях са Асеновата крепост, Баба Вида във Видфин, Античния театър в Плводив, Храм-паметника “Св. Александър Невски”, крепостта във Велико Търнови и още доста 😉 Определено си струва да се посети

Аз малко се изложих, като опитах да снимам сребърната тракийска маска, но веднага ме помолиха да изтрия снимката. Изтрих я, благодариха ми, а аз побързах да си изляза засрамен 🙁

Иначе на панаира според мен имаше по-малко хора от други години.  За мен беше добре, защото не обичам блъсканиците, но ми се стори странно за събота.

1 thought on “19-та седмица от 2006

  1. 🙂 И аз бях на панаира по същото време. Май впечатленията ми са същите като твойте. Съжалявам само че не бяха изложили златния венец. Виждала сам го в Казанлък. Невероятна изработка е ( както и другите нещта).

  2. Видях, че изложбата “България на длан” в панаира ще стои до края на юни. Силно препоръчвам на всички, които могат да отидат да я разгледат в 6-та палата. Предполагам, че входа е свободен, но не съм сигурен.

Коментирай