Нощно пътешествие

Тази вечер с Гери си направихме чудесно нощтно пътешествие с колата. Тя си беше изпрала якето и не ставаше да отидем на разходка. Реших да пробвам един мартшрут, който от доста време си мислех как точно може да стане – да обиколим Пловдив по “околовръсното”. Всъщност то няма един път, който да се нарича така и затова го сложих в кавички. Тръгнахме от гарата на Тракия в посока Асеновградско шосе и идеята беше да върнем пак там, но от другата страна, т.е. да докажем, че Земята е кръгла 🙂

От Асеновградско шосе, свих на дясно по посока София. Всъщност трябва да се следват все табелите за София. Подминахме отбивки за Белащица, Марково и Коматево, но не знам защо влезнахме в Прослав ?!? Всъщност въобще не беше лошо, само където не знаехме къде се намираме и се въртяхме наслуки. В крайна сметка излязохме от същия път от който влезнахе, без да разбера как точно сме направили обратен завой ?!? След това продължихме по околовръсното, подминахме отбивката за Пазарджик (в ляво) и продължих на право. Това беше участъка по който не бях минавал преди. В крайна сметка знаех, че по някое време трябва да стигнем до магистралата. Внимателно прецених, че трябва да тръгнем към Бургас, а не за София 🙂 Профучахме за малко по магистралата, но на първата отбивка за Пловдив, реших да не рискувам и излязохме по нея. В тъмното е доста по-трудно да се ориентираш. Влезнахме в Пловдив по пътя от Труд. Значи е можело да изчакам и следващата отбивка, но пътя там така и така е в ремонт и щеше да се наложи да се приберем през Войводиново. Сега поне знам как може да стане обиколката.

В крайна сметка завъртях към Скобелева майкаи от там към Тракия и стигнахме точно там от където тръгнахме, но от другата страна 🙂 Земята е кръгла !

4 thoughts on “Нощно пътешествие

  1. Реално погледнато и кубична да е пак ще можеш да си направиш обиколката 🙂 Все пак честито за откриетието…

  2. Или ако си направил десен завой преди ж.п. надлеза и след реката си влезал с 2-та крака и четирите гуми.

  3. За Прослав знаех, но то така стана по-интересно 🙂

    Върти се, и е около 50 km

Коментирай