Филмови нощи в … банята

Миналата и тази вечер продължихме с филмовите вечери в Баня “Старинна” 🙂 Снощи гледах 1984 (Американската версия от 1984-та година). Не съм чел книгата, но се навих първо да гледам филма. Йонов ми каза, че филма е добре направен по книгата, а самата книга е много депресираща и сега вече не знам дали искам да я чета. Още повече, че знам какво става и са тежки моменти.

Днес мислихме да гледаме “Магнолия“, който честно казано не знам за какво се разказва, но няколко човека ни казват, че е хубав. Обаче по закона за всеобщата гадост, субтитрите не съвпадаха и файла беше нещо развален. В крайна сметка гледахме “Туин пийкс” – филмовата версия на Дейвид Линч. Аз го бях гледал, но някои не бяха го гледали, а и това е един от любимите филми на Йонов, така че пак го гледах. Този път, на доста по-голям екран от моят 17″ изстрадал монитор, видях доста неща които не бях забелязал първия път, но въпреки това не мога да кажа че е велик филм или нещо такова. Просто е доста странен и това го прави интересен за гледане и разсъждаване. Мисля си че на моменти и самия Дейвид Линч не знае кое какво означава – нещата просто стават, без никаква връзка с останалото и след това всичко продължава. Така е … както се казва “Живота е един от най-трудните” или в случая “един от най-странните”.

2 thoughts on “Филмови нощи в … банята

  1. “Снощи гледах 1984…”
    Бате, как стават тия работи бе? Откъде набара филмчето, бре? Аз очите си изплаках да го търся по рафтовете на видеотеките, докато не ме светнаха(макар че не знам колко достоверна е тая информация) че филма го няма официално издаден в България. Па ми се гледа, та ме души отвътре. Туй,антиутопията, е страшно нещо, ша познайваш. Та ако можеш да ми пратиш линк да си го сваля туй филмче,ша съм мноу черпещосклонен

Коментирай