Асеновата

Днес беше ден за Асеновата. Всъщност снощи го решихме и уж казахме на доста хора, накрая останахме само трима за влака за Асеновград в 13:30 – Анито, Цецо и аз. Всички останали се оправдаха с някаква работа или въобще не можахме да ги открием, но това не ни спря за поредното ходене на Асеновата. Времето беше чудестно и само за разходка. На слизане от влака на Асеновградската гара ми се случи най-странното нещо за днес. Точно слизаме и гледаме, че Диляна се качват, за да ходят в Пловдив. Тя така и не беше казала кога се прибира от Германия в Асеновград, а я хванахме на място 🙂 Въпреки че тя го прие повече като разминаване, на мен по-скоро ми приличаше на супер щастлива среща 🙂 В крайна сметка всеки беше решил къде ще прекара следобеда и не беше хубаво да си променя намерението. Има време, ще се видим пак още тази вечер.

Из Асеновград на една улица един тъпанар за малко да ме(ни) сгази на пешеходна пътека, но аз си бях решил, че няма да спра. Той дори и не си помисли да намали и в последния момент направи рязка маневра, за да ни заобиколи. Най-просташкото беше, че вместо да му стане съвестно, че за малко да ни прегази на пешеходна, ни напсува през прозореца. Нека да му е за урок като види хора да пресичат улица, че може и да не се съобразяват с него. Сега ме е яд, че не му запомних номера.

По пътя Анито спомена нещо за Блъди Мери и решихме да пробваме да пием такова. От редовното магазинче, от което зареждаме всеки път провизии за Асеновата, взехме водка, доматен сок (дори 2 опаковки), солети, сладки и банани 🙂 Тръгнахме на горе и естествено уважихме първата пейка. Седнахме, напълнихме чашките … и изведнъж се споглеждаме и решихме,че този сок е отвратителен. Всъщност аз не бях толкова категоричен, но наистина имаше кофти вкус. Решихме да се върнем до магазинчето, докато не е късно, и да вземем нещо друго. Успяхме дори да върнем едната кутия доматен сок Florina (не си взимайте такъв), и взехме Fanta грейпфурт. Новата комбинация, не беше перфектна, но всичко беше по-добре от разреден кетчуп, а и явно днес беше ден за алкохолни експерименти.

Неделния ден беше привлякъл доста хора към крепостта, но нас не ни притесняваха много. Седнахме си и на двете пейки по пътя, на които обикновено сядаме и си пийвахме и хапвахме спокойно. Качихме се най-отгоре, където всеки път ме удивлява гледката, въпреки, че вече съм ходил толкова пъти там в различно време и различни сезони.

Така спокойно си стояхме горе, че не забелязахме кога мина толкова време. По едн овреме казах “7:30 е” и веднага скокнахме да тръгваме, защото мислихме да хванем влака в 20 часа. Половин час е твърде малко време за целия път от горе до гарата, но решихме все пак да пробваме, а ако не стане – на стоп. Тичахме надолу полупияни, всички ни гледаха и стигнахме изпотени на гарата точно в 20:01. Попитах човека, който пускаше влака, дали ще ни изчакат да си вземем билети, а той ни каза направо да се качваме, а вътре ще ни продадат. Така и стана – размазахме се на седалките и не усетихме как стигнахме Пловдив.

Хубава неделна разходка си направихме. Сега отивам на конюшните да се видя с другите и не знам кога ще се прибера, а вече съм изморен, и сутринта съм на работа …

3 thoughts on “Асеновата

  1. Значи , Ицо, аз съм голям фен на Блъди-Мери-то и да знаеш че се прави със специален подлютен и предварително подправен сок , а не с такъв от тетра пак кутиите.
    Освен това ако си истински ценител, трябва да добавиш и Табаско , както и Worcester sause(pronounced устър), малко черен пипер и ЛЕД !! и си готов. You’re the man!
    Иначе съм ти голям фен на блога, намерих го случайно от “Лимон”, чета за преживяванията ти (да ти честитя и новата кола!) и дано някой ден ако ида в Пловдив да се видим и ме запознаеш с твоята банда

  2. Мерси за информацията за коктейла. Ние и за момент, не сме се заблуждавали, че това което пихме, може да се нарече Блъди Мери, но просто се надявах, да е по-хубаво …

    Между другото ми е странно да имам фенове на блога … по-скоро бих наричал читателите (или посетителите) ми приятели 🙂 Само това с анонимността малко не ми харесва.

  3. Пак до Асеновата,вече няма да чета,че се дразня само:)Аз пьк ще ходя на Несебьр,въпреки че като гледам хората с пуловери и ботуши някакси не ми е морско,дано там поне е хубаво времето:) Поздрави на Цецката,че се забравввихме с него и наистина сте били бая бързички

Коментирай