Работа, работа, работа … и малко филми :)

Тази седмица започна много напрегнато и май ще е така поне до лятната отпуска, а сигурно и след нея ще продължи по същия начин. Вече почти всеки ден ще се налага да оставам до по-късно на работа, но от това мога само да спечеля – и опит и знания и пари 🙂 В момента обмислям закупуване на нова кола (на старо естествено) и финансовия аспект на нещата въобще не е за пренебрегване.

Започвам по-сериозно да се занимавам с микроконтролери AVR ATmega на Atmel и дори на работата се сдобихме с нова развойна среда – STK500 (другата седмица се очаква и добавката STK501) 😉 Днес я разучавах, и въпреки че съм малко скептично настроен към подобни среди, си е добър начин да научиш фамилия процесори. За сега съм оптимистино настроен и се надявам енчусиазма ми да не спадне бързо.

Снощи Таня дойде у нас да изгледаме някой друг филм. Имаше и други поканени, но се отказаха 😛 Ако щат, ние си взехме биричка и чипс и заседнахме пред компютъра. Започнахме с “Irreversible” (Необратимо) на Гаспар Ное. Всичко, което сте чули за този филм е вярно – наистина много брутален и разтърващ. Ако издържите първите 30 минути, дори само на еднообразното бръмчене (доколкото разбрах 28 херцово) и постоянно въртящата се камера, без да споменавам самите сцени, ще го изгледате до края, но е много вероятно да се откажете още в началото. Не мога да Ви го препоръчам задължително, всеки трябва сам да прецени дали му се гледа подобен филм.

След това решихме да просължим с депресивните филми и пуснахме “Лошо Възпитание”, но субтитрите нещо не съвпадаха, а и mplayer-а нещо не можа да се справи добре с кодека и постоянно се появяваха едни квадрати и се наложи да го спрем. Пуснахме и “Closer”, който дълго време си мислех, че не искам да го гледам, след това си го изтеглих, но все не се решавах да го гледам. Погледахме 10 минути, но реших, че все още не ми се гледа и спряхме и него.

В райна сметка се върнахме на първоначалната идея да гледаме нещо по-весело и пуснах турския филм “G.O.R.A.“. Много добра пародия на Междузвездни Войни, Матрицата и другите подобни американски филми. На мен лично много ми хареса 🙂 Като преодолях странното чуство да говорят на турски, всичко останало е много забавно, оригинално и интересно.

Коментирай