Уикенд в Хасково

Уикенда вече отдавна мина, но все нямам време да пиша за отминалия. А той беше за отбелязване. Таня почиваше и двата дена и с Асен решиха да отидат в Хасково. Аз и Вила решихме да отидем с тях, и без това ни се ходеше някъде, без значение къде. Така в събота преди обяд тръгнахме за Хасково. Междувременно Спасчо организира още една кола хора и решихме да отидем да разгледаме тракийската гробница до село Александрово. Срещнахме се направо на „центъра“ на селото, където имаше доста хубава детска площадка, на която се радвахме на краткото хубаво следобедно слънце. След като се събрахме решихме да отидем пеша до гробницата, която е на около 15 минути по пътя.

Тракийската гробница до Александрово всъщност е „музей на тракийското изкуство в източните Родопи“. Доста модерно направен ! Вътре е и копието на самата гробница, която се е намира в могилата, която е непосредствено до музея. Естествено в оригинала не пускат. Входа за музея е 4 лева (2 за учащи) и наистина си струва. Персонала също са относително любезни и добронамерени. С други думи препоръчвам да го посетите. Аз най-сетне го направих, след като толкова пъти съм виждал само табелата на отбивката за Александрово.

Събота вечерта бяхме в мото-клуб Хиените – частен клуб на хасковските мотористи. Култово място ! Много се радвам, че по някаква случайна връзка попаднахме там.

За неделя оставихме разходката из Хасково. Отидохме до статуята на дева Мария (която държи рекорда в Гинес за най-голяма) и какво да ви кажа … останах очарован. И то не само от самата статуя, а от всичко наоколо – чудесен парк, кула за наблюдение на статуята и града, просто всичко … Наистина не очаквах Хасково толкова да ме впечатли. След това се разходихме и из други части на града и отново хубави паркове и чисти алеи. Личи си че има развитие. Нещо подобно на Бургас се получи – замислям, че само в Пловдив нищо не се случва. Ако не вярвате, вижте снимките от Хасково в Нашите снимки.

Коментирай