Присъда : Виновен

Ако си спомняте преди около два месеца се блъснах в един фолксваген на бул. Руски. Днес трябваше да отидем в РПУ-то да напишат протокола и като няма нови данни от тогава излезе , че аз съм виновния (при всяко ПТП трябвало да има виновен). Виновен съм ВЪПРЕКИ, че се движех по път с предимство и без превишена скорост. Тогава беше мокър асвалта и при влизане в кръстовище щом не съм успял да спра преди да се ударим, значи съм бил с несъобразена скорост (член 20 от Закона за движение по пътищата), на което всъщност не мога да противореча. Лошото е че аз не се чуствам много виновен за случилото се, но сега единственото, което можех да направя е съд, и не ми се занимава за ПТП с минимални щети, както е написано в акта. До месец, ще видя и каква глоба ще ми лепнат 🙁 Така е – животът е несправедлив, но няма по-добър, или по-нова версия 🙂

След неприятните сутрешни изживявания, отидохме с нашите на село Чоба и там опитно установих, че при ветровито време не става да си миеш колата. Точно където намокриш, полепват най-много нови боклуци и крайния резултат е още по-мръсна кола, отколкото преди да започнеш.

1 thought on “Присъда : Виновен

  1. Тези дни едно приятелче беше блъснато на кръстовище излизайки от път без предимство. Въпреки това, той си е спрял на знака “STOP”. Катастрофата става в следствие на това, че колата, която му налита се движи с близо 100 км/ч (на централна улица в София!) при това в насрещното платно. Като по чудо се отървава с минимални контузии (за разлика от двамата пътници в другата кола, които са с по-значителни наранявания). Според констатативния протокол и съствавения акт пише, че е виновен. Защо ли ? И защо се е подписал ? Налитащата кола е била полицейска.

Коментирай