OpenFest 2010

Миналата година за първи път пропуснах OpenFest, но тази реших да не го правя. Никой не му се ходеше в София (и ги разбирам), така че аз реших да ходя сам. В събота станах рано, качих се на колата и потеглих. За щастие си намерих двама стопаджии, приятни момчета студенти, и си имах компания по пътя. Успях да стигна до Интерпред точно за откриването на фестивала, т.е. малко след 10. Веднага срещнах доста стари приятели. Изгледах лекциите до обяд и Ира предложи да ходим на обяд – аз нямах други планове и веднага се съгласих. За моя изненада към нас се присъедини и Brian King. Да ! Обядвах на една маса със звездата на фестивала – един срещу друг. Получи се хубав обяд с доста интересни разговори.

За самите лекции нарочно нищо не казвам, защото просто бяха чудесни ! Около 90% ми бяха полезни, а 100% си бяха интересни. Който е бил – знае. Дори на моменти ме беше яд, че вървят в две зали едновременно и трябва да пропуснеш нещо. Дори и най-обсъжданата лекция – тази на Microsoft се получи добре. Според мен беше малко в повече флейма, но Дончо се представи добре … във тениска на пингвини 🙂

И двата дена стоях плътно от 10 сутринта до края (в неделя нещата се проточиха до след 19 часа). Наистина отидох в София за OpenFest и това и направих. Гледах интересни лекции, срещнах се много стари познати, запознах се с нови готини хора … дори с изненада открих че има желание да се правят регионални издания на OpenFest и поне двама човека ме навиваха да правим в Пловдив. Кой знае догодина може да хвана да направя отново (след няколко годишно прекъсване) OpenFest Пловдив. Само да има поне още някой да ме подкрепи и да помага. А за тази – поздравления за организаторите и лекторите в София ! Супер OpenFest се получи !

Повече информация, лекциите … а скоро снимки и видео има на www.openfest.org

2 thoughts on “OpenFest 2010

  1. Наистина е било супер Ице, Това което най-много ме заинтригува е “MariaDB – drop in replacement of MySQL”, очаквам да ми дадеш подробен очерк :“ също така и “Защо MongoDB?” и “NoSQL бази от данни – възможности и приложение”. Дано си бил и на ” Javascript и еvent-driven architecture” :“ това ще ти трябва.
    Айде, доскоро.

  2. @Блум: лекцията за MariaDB я изпуснах, но видях след това качената презентация. Бях на лекциите за NoSQL и MongoDB (мен си ме интересуват от администраторска гледна точка) – добри бяха и научих някои неща, които само с четене да документация не ти стават ясни. А и нещата около NoSQl в момента са много динамични и не всичко се документира на време.И последно – да, бях на JavaScript лекцията 🙂

Коментирай