Нов акумулатор

Една кола, дори и добре да ти служи – остарява и започва да прави проблеми. На Астралката поредния проблем беше акумулатора, който зимата ми правеше малко проблеми, но след като и вчера се наложи Спасчо да ме дърпа, за да запаля, реших, че време за нов. Днес отидох и купих нов. Реших да заложа на българското и си взех MonBat. Дано да излезе читав. Затова и си записвам тук, да видим до кога ще издържи. Стария беше този, с който го взех преди 5 години и не се знае от преди това колко. Ама си беше някакъв Varta. Имах много опасения за радиото, защото ме бяха наплашили, че е с код и като се откачи акумулатора, трябва да се разкодира (защото нямам кода) и затова до сега никога не бях го откачал. Днес вече нямаше как и… нищо не се случи за мое щастие 🙂 Само часовника отиде на 1991-а година.

Сега Астралката пали като пушка, но джоба ми олекна с една стотачка.

3 thoughts on “Нов акумулатор

  1. Честито Ице! И аз се сблъсках със същата дилема преди няколко месеца – в крайна сметка взех Гигават, чешки по лиценз на Бош, 62 Аh за към 130 пари 🙂 Старият, който дойде с колата, беше някакъв немски от 1990-та (което само по себе си нищо не значи, ама все пак 🙂 Инак хубаво, че си нямал проблеми с радиото, моето си иска код…

  2. @Стриде, твоята по-голяма 🙂 Моят 50Ah за 100 кинта. Иначе ми предлагаха някакви словенски, имаше и немски, но бяха по-скъпи. Аз както казах избрах български.

  3. 5 години за акумулатор си е повече от добро постижение, нямаш основание за оплакване. Монбатът също е добро решение

Коментирай