Работа, студ и Линукс

Днес общо взето нищо интерено не ми се случи. Беше един студен ден, въпреки че ако се сравнява с други места, май все още сме добре. На работата цял ден се занимавах се една платка и й направих три варианта, докато стигна до нещо свястно, което да прилича на нещо и да се пусне за проба в платкаджийницата. Дори шефа ми се накефи как ги събрах всички елементи на малкото място което имах и даже ме снима 🙂

След работа се прибрах бързо с колата (вече имам парно в къщи 🙂 )и щях да правя едни проекти по "Микропроцесорна схемотехника", но се отказах. Да знете, че вече не правя проекти, намерете си някой друг ! Е, за някой приятел може 🙂 За сметка на проектите, обаче се захванах с дипломната ми, която я бях зарязал от сумати месеци. Не че бързам да се дипломирам, просто ми се иска да си направя mp3 плеъра и да си слушам музика навсякъде.

А точно преди да започна да пиша тук, написах едно писмо да хората от OpenClub Пловдив, да се организираме тази събота за среща. Повода е една идея която получих по имейл в края на миналата седмица от Боян Иванов, а именно да се организира "Ден на Линукс в ПУ". Самия Боян е първа година информатика в ПУ и мисли, че трябва да се даде нещо като отговор на "Деня на Майкрософт". Аз също знам как от Майкрософт зарибяват студентите, защото в техническия в Пловдив, също често има такива дни. Смятам че трябва да се покаже и алтернативата. Мисля че идеята е добра и може да се реализира, макар и не толкова скоро, зощото все пак наближава 8-ми декември, след това коледа, нова година, сесии … А ако се окаже успешна, може да се направи и в други университети и училища.
Оказа се, че нямам имейлите на доста хора, от тези на които исках да пратя писмото, и това е една от причините да напиша почти същото съдържание и тук, и дано някой да го прочете 🙂 Освен това може и някой друг фен на отворения код от Пловдив също да дойде в събота на срещата, пък тогава ще видим кой с какво може да помогне 🙂 Клуба, както подсказва името му, е отворен за всички.

Коментирай