Category Archives: Разни

Нов телефон

От вчера имам нов телефон. Дълго време изкарах с nexus-а, и вече се оглеждах за заместител, което се оказа съвсем не лесна задача. След като Google спряха Nexus програмата, вече много малко телефони се доближават до нейните качества (Pixel е съвсем друга работа – не са с чист Android и са доста скъпи). Общо взето най-близо бяха OnePlus и донякъде Motorola. Nexus 5 все още си вършеше добра работа, нямах никакви проблеми с производителността на всички приложения, но вече започнаха да ме притесняват два проблема. Първо батерията – при нормална работа трябваше да го зареждам поне по два пъти на ден, а на работа постоянно стоеше на безжичното зарядно. Второ свободното място – той е с 16GB (от които като махнем Android-а остават 12GB), а аз имам доста инсталирани приложения и напоследък при всеки update на нещо, се налагаше да махна нещо друго. Заради тези два проблема от доста време само се оглеждах, но не се бях спрял на нищо конкретно (или все ми се струваха много скъпи). Миналия месец, когато OnePlus представиха новия си модел 5T, реших че това е бъдещия ми телефон. Въпреки, че спрямо конкуренцията беше по-евтин, за мен беше доста скъп (499€). От друга страна цената на биткойна растеше рязко и аз си казах, че ако до Коледа мине 10 000$, ще продавам и ще си купя телефона като подарък за рождения ми ден и Коледа. Е, биткойна бързо мина тази граница и аз си поръчах OnePlus 5T !
  

Реално продадох биткойните в деня в който ми пристигна телефона, на курс почти 12000$, т.е. за мен това беше сума, която преди време съм купувал за 50лева. Всъщност за първи път си купувам нов smartphone – досега всичките ми бяха втора употреба от OLX-а. Първото ми впечатление е, че е много бърз и много голям (екрана) ! Но вярвам, че бързо ще свикна 🙂

п.с. пускам това с ден закъснение, защото вчера нещо ми беше лошо и не можах да го довърша, а биткойна вече е над 14000$

Болен

Когато си с деца неимоверно носят болести вкъщи. Лятото точно беше поспряло, но днес и аз го закъсах. Цял ден не мога да стана от леглото. В неделя Божидар се събуди с повръщане, преди да замине за морето пък Вилито я налегна някакъв вирус за един ден. Направо не ми се мисли какво ще стане след 15-ти, когато Божидар тръгва на детска градина.

А междувременно днес Гошето става на два месеца. Определено с вторите времето върви много по-бързо. Както каза Вилито днес: “децата са за да не усещаш кога остаряваш”. Без тях сигурно е по-трудно.

На басейн в Мандрица

Едно време, като бях малък, с кърпи, дюшеци и надуваеми топки отивахме на реката. Сега с малкия, натоварени с чанта, пояс и лодка, отиваме на басейна. Не е същото, но поне пак сме на Мандрица и има деца из селото.

Този шезлонг

Този бебешки шезлонг е изгледал 7 деца – Виктор, Божидар, Митко, Боян, Антон, Петър и сега Георги. Все момчета. И все още е в идеално състояние. Да видим дали ще му се падне и някое момиченце да седи в него.

Божидар на две

Вчера Божидар стана на две години. Да, наистина – две. За мен също е невероятно колко бързо минаха две години. Особено втората.
За втория рожден ден много се чудихме какво да правим и в крайна сметка решихме да го измислим на момента. Добре се случи, че вчера беше доста слънчев ден в Пловдив. Аз си бях взел почивен ден и с Божидар и една негова приятелка от блока (Йоанка), заедно с майките отидохме на главната. Там малките тичаха, караха колички, возеха се на въртележка, играха на детска площадка, гониха гълъби … въобще мисля, че много добре се получи. Радваха се и бяха навън. Вечерта бяхме поканили баба, дядо и леля и си направихме семейно празнуване. Ето малко снимки във flickr:

Рожден ден Божидар

p.s. лопатата му е новата играчка и никъде не излиза без нея. Може да видите разликата в настроението му преди и след като му я подариха 🙂

Нова година

Честита нова година ! Макар и с голяма закъснение 🙂 Вилито само ме пита защо не пиша в блога и ето пиша! След две годишно прекъсване отново посрещнахме новата година на Мандрица. Събрахме се с Вени и Ники и другия Ники (на който Божидар казва не-не-не) и си изкарахме много добре. То беше някакъв невиждан студ за Мандрица, та повече си стояхме вкъщи. А на самата нова година едвам отидохме до Букор Щепи и веднага бързахме да се върнем. Не знам минус колко беше, но се усещаше наистина много студено. Единия ден имаше дори малко сняг, а накрая (като си тръгвахме) и доста повече. От баницата ми се падна берекет, на Вили здраве, а на Божидар хармония, така че мисля, че ще сме добре и тази година 🙂 Иначе си е хубаво на Мандрица! Тази година повече, а пък ако прекараме и интернет, направо … 🙂

А снимки може да видите в (изненада!) нашите снимки.