DVD-RW

Днес за пръв път ми е наложи да rip-вам от DVD в някакъв "нормален" формат за компютър 🙂 Йонов ми даде DVD-то от изложбата "Арт позитив" в Чефте баня и музиката на живо от следващия ден. Направо не мога да повярвам, че е минало толкова време. На мен ми се струва, че беше преди 2-3 седмици, а то е било на 21-ви май !

Да се върна на rip-ването 🙂 Естествено реших, че ще го правя на Linux с mencoder (от пакета на mplayer). За Linux поне знаех с какво ще стане, но не и как 🙂 Започнах да чета man-а и да пиша едни команди по 2 реда и все повече се доближавах, само където като го пусна под Windows и няма звук. DVD-то имаше 3 части и общо сигурно съм ги енкодвал над 15 пъти, докато накрая тръгна всичко с AC3 звуков кодек и със задоволителен размер на файла 🙂 Така и не можа да го направя с MP3 или MP2 компресия, но съм доволен че стана и то под Linux ! Сега си го гледам и си спомням как куфях на транс и на "Второто национално нищо" 🙂

4 thoughts on “DVD-RW

  1. казвам се Атанас и свирех вьв Второто Национално Нищо, много се радвам да видя че има следи от краткото ни сьществуване, много бих се радвал да видя този запис.
    Поздрави от далечна Австралия

    1. Второто Наци Нищо направо убихте всичко живо на един рок фест в Габрово през 1994. Поздрави от Боян.

Коментирай