Остров Локрум

Както написах и в предишния ми пост въобще не ми се тръгваше от Дубровник. Сутринта като се събудих в хостела реших да послушам съвета на Marker (шантавия собственик на хостела) и да отида до остров Локрум. Корабче до острова има на всеки час от 10 до 17 часаи се отива за 15 минути. Билет, валиден за отиване и връщане, струва 40 куни. Остров Локрум в основната си част е ботаническа градина, но освен нея на острова има крепост (на върха и от нея се вижда навсякъде наоколо), манастир, плажове, пристанище … и дори коктейл-бар. На острова има пътеки, които се ходи. Всичко по-интересно си има номер и табели към него. Има и карта на острова на няколко места, от типа “вие сте тук”. Извън пътеките е доста гъста гора и трудно се ходи, но то и не трябва – все пак целия остров е и резерват. Много добро място за разходка и почивка, а и трудно се обикаля целия за 2 часа, колкото аз останах. Има дори нудистки плаж 🙂

nudist beach

Между другото разбрах какво е определението за плаж на адриатика. Плаж: място покрай морето с по-равни скали, на които може да си постелиш кърпата и да легнеш, без да убива много.

adriaticheski_plaj

Ето това е въпросния нудистки плаж, но и остраналите не се различават много.

1 thought on “Остров Локрум

  1. аз и моето семейство също сме ходили на този остов.на нас много ни харесаха многото кактуси .Снимахме се с много пауни които се разхождат съвсем свободно.В езерото видях ме морска звезда.

Коментирай