Реклами

След като си смених темата на блога постепенно се опитвам да достигна функционалността, която бях постигнал с предишната. Все още не съм успял. Опитвам се да си намирам подходящи widget-и, но не винаги успявам. За случайничетата вече използвам комбинация от random quotes plugin и random quotes widget, така вече мислите се пазят в базата данни, а не във файл. Това не знам дали е хубаво или лошо, но вече свикнах. За връзките си намерих този widget, който би трябвало да ми свърши работа, но нещо не работи с wordpress 2.2.1, а автора още не ми е отговорил. Така и мога да го накарам да ми сортира връзките по rating и да показва картинките.

В предишната тема си бях сложил и рекламни банери за кампании, които подкрепям. Тогава ги променях ръчно в кода, а сега успях да си намеря доста хубав plugin – WPAds. Доста добра приставка, която може да сменя неограничен брой реклами, като им се задава приоритет и максимален брой показвания. Като цяло много лесно се работи с този plugin. Преди 2 вечери в 2 часа през нощта, както не можех да заспя се зачетох в Google AdSense и дори се регистрирах. Сега вече на моя сайт се показват реклами от Google. Ще видя дали наистина може да има някакъв келепир от тази работа. За сега рекламите са с равен приоритет с другите банери на кампании, които подкрепям. В момента те са две – Да спасим Иракли и Не на Microsoft OOXML.

Ако твърдо отказвате да гледате реклами Ви предлагам две решения:

  1. инсталирате си  добавката No Script за Firefox и забранявате напълно скриптовете от googlesyndication.com , както съм направил аз. Така освен рекламите се противопоставяте и на сайтовете, които използват google да следят кой ги посещава. Малко повече анонимност в Интернет, никога не е излишна.
  2. използвайте RSS четец – там рекламите ги няма.

Ако нещо не ми хареса AdSense, поне съм спокоен, че винаги мога да ги махна рекламите. Обичам поне да пробвам нещата и сам да реша дали е за мен.

Коментирай