Cavery omicron

Днес си взех нова палатка. Оказа се че въобще не е лесно да си намериш хубава палатка (“хубава” по моите изисквания), особено в Пловдив. Дори май поизмъчих и всичките ми приятели, като разпитвах къде въобще може да продават палатки. Изключих хипермаркетите, където е пълно с китайски палатки по 25 лева. Аз вече си имах такава (всъщност не е моя, но това е друга тема), която си имаше и доста недостатъци, но нямаше смисъл да я сменям с подобна. След двуседмично търсене се оказа, че единственото място за подобна екипировка в Пловдив си остава BG Sport. Искаше ми се да разгледам и някъде другаде, но просто се оказа, че няма къде. Така в крайна сметка си взех първата палатка, която си бях набелязал – Cavery Omicron :

Cavery Omicron

Ето основните й характеристики:

 • двуслойнa, издържа на 3000 mm воден стълб (според форумите, в които се рових, това би трябвало да издържи спокойно на средно силен дъжд)
 • 2 (3) местна – това така и не го разбрах 🙂 На опаковката са нарисувани две плътни човечета и едно само очертано. На други производители това се водеше 2+1 човека, а с прости думи си е “за двама човека и половина” 🙂 За мен означава, че може да си прибереш и багажа вътре.
 • тегло 3050 g
 • дължина: 2,05 m (+ 0,90 m предверие), ширина: 1,50 m, височина: 1,10m

Общо взето е точно това, което търсих и изглежда точно така, както си я представях. Сега остава само да я пробвам и да я разпъна някъде напълно. Смятам тези дни да си направя една нощувка около Бачковския манастир за проба. И без това тази година не сме ходили.

9 thoughts on “Cavery omicron

 1. На други производители това се водеше 2+1 човека, а с прости думи си е “за двама човека и половина” 🙂 За мен означава, че може да си прибереш и багажа вътре.

  Или двама човека + дете? 🙂

 2. Честито! Пожелавам ти много приятни моменти в новата палатка… И извън нея, де 🙂 Този уикенд ходих именно до Бачково и сега съм решил и аз да си взема… Само че мисля да си взема за четирима – в големите палатки купонът е по-голям. И тъй като се доверявам на избора ти, да попитам: въпросната палатка има ли по-голям вариант?

 3. @Ирина: Да, и така става 🙂

  @BORIME4KA: разгледай сайта им. Имат и големи палатки. Все пак разгледай и други марки. Иначе взимай и да ходим някъде 🙂

 4. знаем.ще се свържем с теб възможно най-скоро.Запази спокойствие и чакай сигнал.

Коментирай