Крушунските водопади

Най-сетне, след като толкова време се каня, посетих водопадите край село Крушуна. Отпадна първоначалния вариант за почивните дни да се ходи до Румъния, поради липса на кворум, но все пак настоях да запазим посоката и да ходим някъде из северна България.

След като от толкова време си мисля за тази Крушуна си помислих, че в крайна сметка ще ме разочарова, защото ще имам по-големи очаквания, но това въобще не се случи ! Наистина природата около водопадите, както и самите водопади са неописуемо красиви ! Подобно място не бях виждал никога. Поредица от каскадни водопади, които просто ти вземат дъха.

Друго нещо ми направи лошо впечатление, дори много лошо. Беше препълнено с хора ! И не това беше най-лошото, а чалгата и скарата която се носеше от всякъде. Може би просто ние попаднахме в хубав почивен ден, но всички полянки бяха пълни с хора и коли. Ето тук ми се разминаха очакванията с реалността – очаквах едно по-диво място, почти без хора. Явно мястото е популярно за хората от онзи район. Единственото хубаво от цялата работа, е че са направени хубави мостчета през които може лесно да се обиколят водопадите. Не че на мен ми трябват, но за някои са необходимост.

Въпреки всичко си мисля, че си струва да се посети Крушуна и въобще не съжалявам, че го направих

След купона от предишната вечер и дългия път през целия ден с Магито решихме, че сме доста изморени и няма да издържим да се приберем до Пловдив. Сетихме се за хижа Теменуга на Шипка и отидохме да пренощуваме там. Поредното различно (и хубаво) място на което се събудих за последната седмица 🙂 Да видим утре къде ще е 😉

5 thoughts on “Крушунските водопади

  1. Крушуна,круша ли означава? Има ли връзка? Има ли и круши(плод) там? Иначе виждам круши(от снимките) в друг вариант:женско тяло-крушовидно….под водопада…А ми се иска да ти кажа и друго:чета в поста ти това, което МИ СЕ ИСКА да кажа…Маги ми казва:Неизживяно! А аз си мисля: Споделено! Б Л А Г О Д А Р Я ! На пътя Ви е ….Триград…Споделете го….Ще Ви се радвам! А така исках и аз да дойда! Казах на Маги:Ще Ви преча…Аз съм предишно поколение….Комплекс , ми каза ТЯ… !!! GREG е безмилостен по този въпрос: Всяка жаба да си знае гьола!!! Е, приятно ….прекарване.!…А..(защо му викат”прекарване”????)

  2. Ицо, ако се навиеш да си ми гид до Крушуна, аз ще те заведа до Румъния… Deal?

  3. @BORIME4KA: Deal !!!

    Аз дори питах Яна дали си свободен за тези почивни да ходим до Румъния, но тя каза, че ще ходиш семейно, така че – другия път 🙂 Предишния път, като писа за Румъния, твоя пост ми беше много полезен да знам къде/какво и кога се плаща и какво трябва за там

Коментирай