13 януари 2007

+3

От днес има поне още три компютъра с Линукс 🙂 Прекарах по-голямата част от деня в новия офис на i-creativ, където заедно с Йонов инсталирахме два Arch-а и едно openSuse. Естествено нищо не вървеше както трябва – първо аз бях взел една неработеща мрежова карта … ааа, да, и едновременно оправяхме и мрежата. Всъщност накрая всичко тръгна с изключение на една звукова карта, за която няма поддръжка в ядро 2.6.18, а за Suse 10.2 не можах да намеря 2.6.19. Ще видим как ще го оправим, а трябва да има звук на това PC. Честно казано това OpenSuse доста ме поизнерви.
Най-интересно ми беше с третия компютър, който е сървър DELL PowerEdge 2400 – двупроцесорен Pentium III 733MHz с 1 GB RAM, пет твърди SCSI диска, които могат да се изваждат в движение и дори захранванията могат да се сменят, без да се спира. Страхотия просто 🙂 Новия сървър беше закупен на Татянен ден и затова го кръстихме “tanya”. За сега е с ArchLinux, но ще видим какво ще го правим занапред. Трябва малко да си поиграем с RAID-а.

Да използвам случая да честитя новия офис на на Йонов, Йохо и Елито – да правите още много хубави работи там 🙂

Vozd in traffic

Вечерта бях на концерт на Vozd in traffic в Петното. Почти нищо не знаех за тази група преди да отида на концерта. Единствено прочетох информацията в last.fm и ме заинтригува и отидох. Музиката им е наистина много интересна смесица – електронна, jazz, реге, drum’n’bass … Само където аз нещо в момента не съм на такава вълна и дори си тръгнах преди края на концерта. Поне си имам тяхно CD и ще го слушам. Между другото – някой да има опис на CD-то ???

ЧРД

Айде и още един поздрав за рождения ден на Gregg, който с неговата недостъпност ми спести да му звънна и да не кажа нищо смислено и да се изложа 🙂 Въобще ме няма в пожеланията (това май трябва да е номер 6 в списъка с нещата които (не) знаете за мен 🙂 ). Някой да не си помисли, че сега ще измисля нещо 😛

1 thought on “13 януари 2007

Коментирай