14 ануари 2007

Днес е добър ден за Philips. Купих два техни продукта. Всъщност първоначално тръгнах за безжичен домашен телефон Panasonic, защото майка ми кажа че й е писнало постоянно да става 🙂 Харесахме някакъв модел в Метро, но там нямаше от него и аз реших да поразгледам из съседните магазини. Така се връщам на двете неща – първо си харесах нови слушалки. Както казах и преди малките, който се пъхат в ушите постоянно ми падат, особено когато ходя. Имах и едни Elite за зад врата, но те от вчера взеха нещо да прекъсват. Днес като видях тези слушалки Philips (модел SHS5300) направо си казах, че са за мен.

  • носят се зад врата , т.е. не ми падат и не пречат на шапка
  • контролира им се размера по ушите – имат три степени. Допълнение – не знам дали става ясно, че се регулира това, което се закача за ушите, а не самата дължина, която е около главата. То пък едно допълнение – май стана още по-объркано 🙂
  • удобни са за продължително носене. Днес вече ги изпробвах и наистина е така – общо взето се усеща само мекичкото покритие към ушите
  • по спецификация им дават обхват 12 – 24000 Hz , което много добре

Така старите Elite остават само за вкъщи, да се говори по Skype с тях.

Все пак взех и телефон за вкъщи – отново Philips – DECT 1221S (не можах да намеря линк, но нещо много подобно на това, да не кажа същото). Общо взето най-ниския клас, но въпреки това у нас ме обвиниха, че не е много лесен за употреба. Всъщност най-големия му проблем са малките букви, които майка ми и баща ми трудно виждат без очила. Наистина и аз малко се изкьорих докато въведа няколко номера, а и няма български, което е допълнителен минус за тях.

След като ги взех двете неща се запътих към нас, но Йонов ми се обади, че е прецакал рутера, при опит да му обнови firmware-а и се наложи до вечерта да се борим с него, а навън беше такова прекрасно време ! В крайна сметка поне успяхме да го оправим. Да знаете, че на рутери ASUS (тип WL520g), за да го ъпгрейднете, след като сте го развалили (мига бавно PWR светодиода) трябва да задържите натиснат бутона “restore” докато включвате захранването. Нищо сложно, само където никъде не го пише ! Добре че напоследък си флашвах mp3 player-а и GSM-а та имам някаква идея, че се правят подобни трикове.

За завършек една смешка от каталозите на Метро, които разглеждах днес. Цитирам по памет една обява за компютър :

Процесор: AMD Athlon 62 Core-Duo 4200+ (2,2GHz)

🙂 Хайде лека нощ и усмихната седмица 🙂

2 thoughts on “14 ануари 2007

  1. Усмихната седмица , казваш ? А не може ли и аз да се усмихвам ? Особено, когато ми се плаче ? Е , благодаря …. има ефект !!!!

  2. Под усмихната седмица, имах в предвид всички да се усмихваме през цялата седмица 🙂 Това автоматично забранява сълзите, освен ако не са от щастие !

Коментирай