Чичовци или Бай Ганьовци

Както може би знаете по случай влизането на Европа на Балканите (както правилно каза Димитър Цонев), министерството на културата ни подари безплатен вход за театър. Така днес в Пловдивския драматичен театър имаше безплатно представление на най-новата им постановка Чичовци. Естествено предполагах, че ще има повече хора от колкото побира залата, но все пак реших да отида. Още повече майка ми и баща ми се навиха да дойдат и отидох и заради тях. Аз вече веднъж го бях гледал.

Блъсканицата на входа направо ме ужаси !!! Направо си представих гледката пред Индиго, само че сега не бяха тинейджъри а възрастни хора, които буквално се мачкаха. Не бях виждал такова нещо.

Въпреки всичко актьорите се справиха перфектно ! Винаги си струва да изгледаш театър (или кино) за втори път – улавят се повече подробности. Аз този път успях да си запомня една реплика, която миналия път си казах, че трябва да я запомня и след това естествено забравих 🙂

Няма файда от кахъра

п.с. ето още по темата от Gregg.

3 thoughts on “Чичовци или Бай Ганьовци

  1. публикувам тук двата цензурирани в моята статия параграфа, надявам се, че не възразяваш.

    Повече от забавно беше, когато възрастен господин с очевидно заболяване на простата започна да ми се прави на мъж (и половина), като непрекъснато ме подканяше в тъмното, за да ме бие :). Досрамя го да ме тресне пред колегите. Като видя, че не му се връзвам на полуавтоматичната, на която беше включил, реши да смени на задна и с треперещи ръце и тънък гласец ми извади някаква си пършива прокурорска карта. Само че не на мен тези… такива картончета – на рулце и право в гъза, откъдето всъщност си я извади.

    След което някаква кокошка ме заплаши с обаждане до административния директор и с обстоен репортаж срещу театъра, защото била от някаква си въшлива телевизия, която я гледа половин блок хора. Ама я досрамя да си каже името, както и името на телевизията. Поседя заключена малко, укроти се. Може да й е дошъл акъла в кокошата глава (в което силно се съмнявам).

    Резил…

  2. Нямам нищо против. Дори ми беше интересно какво си изтрил, но си мислех, че е безвъзвратно.

  3. пазя си ги такив анеща, не се знае дали един ден няма да ми потрябват. Същински Плюшкин съм, в това отношение.

Коментирай