Почистване на Иракли

Трите почивни дни бях на Иракли за обявеното почистване там. С Магито и Йонов си изкарахме много добре, а и свършихме хубава работа. Всъщност съвсем не бяхме само ние. Имаше общо около 100-200 към 100 човека, дошли за почистването. Астралката се превърна в боклучийска кола, защото имаше малко коли и главно извозвахме чувалите до асвалтовия път с моята кола. Събирахме боклуците разделно и накрая дойдоха от ecobulpac да ги извозят, но не искаха да влизат по черния път. Останалите боклуци откарахме до контейнерите в близкото село Баня.

Времето беше мрачно и не ставаше за плаж, но и не валеше, така че беше идеално за почистане. Чак днес сутринта, когато изнесохме боклуците, Иракли ни се усмихма със слънце 🙂 Някои се изкъпаха, но аз не посмях.

Като цяло може да кажа, че открихме официално сезона на палатките, морето и пътешествията. Запознахме ме се с много хора (ах, как не помня именаа) и дори взехме още двама човека на връщане.

Застрояването в района още не започнало, но има доста хора които идват, гледат и мерят земите (между другото видяхме обяви, че земята се продава там за 1 евро/m2). Направо още не мога да повярвам какво искат да направят. Трябва да не им позволим ! Там е такава красота. С Йонов, докато чистихме, дори помислихме, че видяхме диви прасета, но в последствие ни обясниха, че там така се гледали домашните прасета – на свобода. Което автоматично ги прави полу-диви за мен. Иначе и птичките и разстенията са уникални. До колкото разбрах все още дори нямат разрешително за строеж, но това не би ги спряло и по-скоро ще си платят глобата след това, отколкото да чакат. Така че трябва да се действа преди да започнат ! Който е заинтересован нека посети DaSpasimIrakli.com.

4 thoughts on “Почистване на Иракли

  1. Ице, според мен хората бяха около 50… хубаво щеше да са 100-200 ама не мисля че бяха 🙂
    На DaSpasimIrakli.com виждам астралката и тебе Ице 🙂 хехе, ставаш медийна звезда.

  2. Според мен все пак бяха към 100 човека. А на моя монитор не мога да се видя на снимката 🙁 Май наистина за нищо не става. Виждам просто черно петно, так където трябвало да съм аз.

    btw сложих снимките тук. Последната е яка ! 😉

  3. Нали се разбра че събраните чували са към 150, ако сме били 100 (а ние не бяхме) чувалите по мой (верни) изчисления щяха да са поне 250, иначе се оказва че един човек е събрал един чувал и половина, което е абсурд 🙂 . Най-тъжното е че останаха толкова много боклуци, най-вече в онези дерета където действахме ние.

  4. men ako pitash i 50 nqmashe. tochno predi edin mesec na sbirkata tam imashe mnogo poveche hora i bqha okolo 50. Za sujalenie togava subiraneto na bokluk ne beshe priporitet -samite organizatori bqha zabravili da donesat chuvali. Tozi put horata bqha mnogo malko i svurshiha mnogo rabota- blagodarq na vsichki vi : )

Коментирай