Пътешествията напоследък

Напоследък не пътувам много, или поне така се опитвам да убедя останалите. От друга страна почти няма уикенд, в който да си остана в Пловдив. Например предишния уикенд бяхме на Равнища във „Фабриката за храна и танци“ и много ми хареса ! Отдавна се каних да отида, и както винаги стана почти случайно, след като Вени и Ники имаха ваучер от Грабо за там, а Иван е Елена можеха да останат само една вечер – така ние се присламчихме втората вечер. На снимки ми изглеждаше леко намазано, но като отидохме всичко беше супер айляшко ! Готино място, голям басейн насред поляната (ама не като обикновен басейн, а по-скоро басейн с формата на езеро), весели хора, много игри … и всичко това насред гората ! Толкова айляшко, както онази неделя не бях се чувствал отдавна.

Равнища - Фабрика за храна и танци

Равнища - Фабрика за храна и танци

Равнища - Фабрика за храна и танци

 

Равнища - Фабрика за храна и танци

 

А сега, последната събота, бяхме до Ямбол на гости на родителите на Жоро. Отдавна се каним да го направим и най-сетне се осъществи. Сутринта изчакахме Софи и Жоро от София, и към обяд потеглихме към градЪТ 🙂 В началото бяха очакваните запознанства и обяд в местен ресторант, но след това тръгнахме на разходки, които ми харесаха. Първо ни заведоха до едно близко село до Ямбол – Стара река, където имат вила. След като постояхме малко там се върнахме в Ямбиол, и се разходихме из центъра. Както се разхождахме стигнахме и до градския им парк, който много ме впечатли. Отгоре на всичко попаднахме по време на дните на празника на града, и имаше доста арт събития. Но да се върна на парка – огромен, разхлаждащ, поддържан … това е най-малкото, което може да се каже за него. Наистина дори „Цар Симеоновата градина“ в Пловдив, не може да се сравнява с него – няколко розариума, фонтани, алеи, детски площадки, водни зони, (огромни) катерушки, полянки за седене … Както казах – искрено съм впечатлен !

Ямбол - градската градина Ямбол - градската градина Ямбол - градската градина Ямбол - градската градина

Вижте всички снимки от парка в Ямбол в Нашите снимки.

1 thought on “Пътешествията напоследък

  1. Напоследък все попадам на определено положителни изказвания за Фабриката за храна и танци. Трябва и ние да я посетим в скоро време.

Коментирай