18-ти май – поредния ден от животът ми

Днес деня ми започна неочаквано … Отивам аз на работа, пускам си компютъра, и легалното Windows XP home edition измрънка, че му нямало windows\system32\config или нещо такова. И това не му е първия път когато се скапва системата 🙁 А и хард диск-а ми е SATA, а WinXP не подържа SATA по принцип и трябва да се прави дискета с драйвер от диска на дъното и ако нямаш друг компютър наблизо, направо увисваш … Е то и компютърните сервизи трябва да се хранят от нещо де 🙂 Както и да е repair-нах го, но цяла сутрин ми мина в преинсталиране, конфигуриране и тестване за вируси. Казал съм си аз, че трябва да сложа един linux и да пробвам дали вървят софтуерите на Microchip и OrCad. Все нямам време, ама то и без това губя цели дни в преинсталация, то за толкова време мога да проверя дали ще тръгнат.

Днес на Спасов (шефа на производството в фирмата ми) отиде до някаде и после разбрах, че по пътя му е станало лошо и май сега е в болница. Дано нищо да му няма. Утре сутринта и аз ще ходя на доктор (че имам проблеми с носа ми. Само тече – нещо алергично, но ще видим), но преди това мисля да мина през работата, да разбера как е Спасов.

А днес след работа не можах да измъкна колата ми от мястото където я бях паркирал. То имаше един бурдюр зад мен, а един беше спрял на 30см пред мен и аз 10 мин. се мъчих да я изкарам, докато разбера, че няма да стане и я зарязах. После излизах с Йонов, Пютер и Серго на по биричка в Red Eye и след това минахме да приберем колата. Дори се канихме да я вдигаме, но хубаво, че не се стигна до там. Другите коли си бяха тръгнали и си излязох спокойно. Само където трябваше да карам Йонов и Серго 🙂 Ама какво да се прави, все пак бяха готови да ми помагат. Серго ни навива да си правим фирма за реклама, ама мен нещо не ме кефи тази област, иначе за фирма съм супер навит, обаче хич ме няма по дизайна и рекламата … е то времето ще покаже дали ще стане. Пък и пари трябват 🙂

Коментирай