ADSL

Днес на работата, ни прекараха ADSL от БТК и имахме доста ядове, докато го подкарам. Когато дойдоха “техниците” още не бяхме пренесли компютрите и ни го показаха на един техен мобилен компютър. Слагам техниците в кавички, защото като го попитах за някакви настройки и за Линукс, неговите думя бяха, че бил чувал за Линукс и доколкото разбрал ставало и хората били доволни. Айде онази кака на 0800100, разбирам да не може да ми отговори, но се нядявах поне “техниците “да са на ниво 🙁 Лошото е че модема играе ролята и на рутер с NAT и раздава вътрешни IP-та, а реалното остава на него и това автоматично означава – чао чао на всякакви сървъри и remote администриране. Дори не знам паролата за администрирането на модема през уеб. Потърсих в Интернет за default пароли, и намерих някакви, но не стават. Звъннах на БТК, но вече беше станало след 5 часа и онзи каза да звънна утре и не можел да ми отговори. Преди това имахме проблеми и с кабели и може би (ДАНОО!!) само с буксите. Утре ще трябва да кримваме наново.

2 thoughts on “ADSL

  1. Наскоро някъде имаше дискусия за тези идиотен проблем. Ако сте на фирмената тарифа можело да се обадите на съпорта и да ви махнат ната. Май в някой блог беше. А тези с по-стар договор нямат проблеми.

  2. Не, на “домашна” тарифа сме – ADSL 256 безкрай или нещо подобно. Днес имах други проблеми, но мисля да се направя на нахален и да ги питам за паролата. Трябва да видя по договор модема наш или не ?!?

Коментирай