Massive-но топло

В четвъртък бях на концерта на Massive Attack в София. Знам, че вече не е новина, но аз чак сега се озовавам с достъп до компютър и Интернет (за това ще пиша в отделен пост). Сега за концерта. Знам че всички (без да съм чел все още нищо) са единодушни – беше топло. Много топло ! Направо задушаващо ! Още като го обявиха концерта някой се пошегува “поне няма да ни е студено” … така и се случи … в зала без климатизация. Аз едвам издържах до края на мястото, на което бях. Това което ме задържа да не побегна навън (до мястото където продаваха бира и вода нямаше смисъл, там вече беше претъпкано) бяха точно онези чудесни хора на сцената ! Всички до един ! Браво ! След концерта чух случайни хора да казват, че това е бил най-хубавият концерт … казваха го още с първите вдишвания на прохладния и мръсен софийски въздух пред залата. Другото което ме впечатли беше екрана и осветлението около него. Може би за първи път съм на концерт на който основното осветление идва от зад групата. Екрана съвсем честно ме изуми и от техническа гледна точка – изглеждаше като сглобен от доста елементи точкови дисплеи на редове и то с вертикално разстояние между тях (може би общо 9-10 реда), но успя да възпроизведе впечатляващи за мен ефекти. Определено този концерт ми влиза директно в топ 1 на концертите с най-добра визия. А това че (почти) всичко беше на български направи приятно впечатление на всички, че това не е поредния концерт от турнето, а някой се е трудил точно за него … точно за нас … Ако е имало чужденци, може би е било леко кофти за тях 🙂

И все пак ако това се беше случило на стадиона отстрани на залата, а не вътре в нея, щеше да бъде концерта на годината. Колкото и да слушаш и да не вярваш на очите си, че всичко това се случва пред теб, не може да дълго да забравиш, че ти е трудно да дишаш.

2 thoughts on “Massive-но топло

  1. Ице, на 100% споделям виждането ти за концерта. Особено ми харсеса описанитеот ти на екрана – впечатляващо!

  2. жалко за жегата, и се радвам, че да адаптирали концерта за бг публиката…ние като бяхме в Милано се сблъскахме с проблемът, че всичко беше на италиански, но честно казано не мислих, че за тук ще е на български всичко, по-скоро си мислих, че ще е на английски. За италианския в Италия си го обяснявах, че е защото единият от тях има италиански корени и за това, като реферанс към него.

Коментирай