Нощта и уикенда

В петък вечерта беше поредната нощ на музеите и галериите в Пловдив. Аз нямах никакви планове за вечерта и карах на “каквото дойде”. Първо се видях със Стаси. С нея и нейните приятели се навихме да отидем на куклен театър на “Малкия принц”. Дори успях да се оправя за нула време и да стигна преди 7 часа, но така и не можахме да влезнем. Трябвало да имаш талонче, за да гледаш. Тъпо 🙁 Толкова се бях навил за Малкия принц. След това отидохме в историческия музеи, където имаше представяне на изкуства от Япония и демонстрация на Кендо. Междувременно разбрах, че в Новотела, ще има прожекция на филма “Дзифт” (Zift). Така малко прекъснах нощта на музеите и отидох на Златната ракла. Там организацията беше ужасна и филма започна с повече от 30 минути закъснение. Иначе Дзифт го препоръчвам да го гледате. Визията, поне според мен, е нещо невиждано за български филм, историята интересна. Леко куца играта на актьорите и дългия мелодраматичен финал подразни леко (най-вече с дължината си). Все пак – гледайте го. Трябва да се подкрепя българското кино, колкото и малко да е то, а Дзифт определено е крачка напред.

След филма в Новотела, продължихме за музеите и галериите. Отидохме в Найлона, като пътьом посетихме няколко други, след това се застояхме повече време в Баня Старинна. Там си взехме бутилки ром и като се започна една … въобще рома не ми се отрази добре. Не обикалях много. Последно бях в галерия Саръев и от там към 4 часа, се прибрах много пиян вкъщи.

В събота спах до обяд. Принципно деня беше предвиден за Handmade Day, но поради лошото време се отложи за следващата събота. Следобеда обикалях малко с Магито, Вили и Тишо. Взех си нови кецове, ядохме, пихме … и по някое време се озовахме в Йонов на вечеря. Беше вкусно както винаги ! В 22 часа Пухи трябваше да е на работа в Петното и част от хората отидохме с него. В Петното ни очакваха още хора и може да се каже, че си направихме първото задружно Петно за този сезон. Само където всички нещо много рано взеха да си тръгват и дори и аз като си тръгнах всъщност не ми се тръгваше много. Прибрах се пеша, но сега нещо усещам, че май не трябваше да го правя – боли ме гърлото, спи ми се и друсам с неща за да не се разболя повече. Общо взето цял ден съм така, а дори трябваше да отида на панаира, защото подреждахме щанд. Така в неделя следобед бях на работа. Всъщност, ако трябва да съм честен, предпочитам половин ден в неделя, отколкото 6 дена на щанда по време на самия панаир.

Хайде хубава седмица и другата събота не забравяйте хубавите неща – Handmade Day 🙂

Коментирай