Триград и пещерите

… да си продължа предишния пост, защото си знаех, че ако го напиша няма да стане … във вторник сутринта се събудих в хижа “Триградски скали”. Беше малко студено и повече валежно за палатки и прежалихме по 10 лева за нощувка – което не е много за хубаво отоплена стая.

В Триград отидох за втори път, след като от предишния път имам прекрасни спомени. Този път бях с Магито и Спас на които им беше за пръв път и аз ги разведох из местностите там. Всъщност посетихме главно пещерите – Дяволското гърло и Ягодинската. От дяволското гърло си бях взел печат за 100-те национални туристически обекта още миналия път, но не бях влизал вътре и този път поправих този нечестност 🙂 Общо взето най-голямата пещерна зала, която съм виждал, но нищо друго интересно. Ягодинската за сметка на това с удоволствие посетих за втори път – има доста повече красоти, които да се видят.

Иначе разгледахме и Триград и Ягодина и направихме доста снимки. Да знаете, че Ягодинската почива от 12 до 13 часа (както и всеки понеделник) и така успяхме да разгледаме и селото, на което е кръстена.

Така успях да си направя четиридневно пътешествие, но минах и през Пловдив – мислех да не го правя, но така се случи. Общо взето маршрута ми беше Пловдив – София – Крушуна – Шипка (х. Теменуга) – Пловдив – Триград – Ягодина – Пловдив. Следващото място на което ми се ходи и за което ми каза Йордан, който качихме на стоп от София до (почти) Крушуна е Еменския каньон – някой навит ?

3 thoughts on “Триград и пещерите

  1. Izviniavay, che pisha na latinica, no sym v Sofia i v momenta ne moga da prevklucha na kirilica.
    Iskah samo da pozdravia za dobria izbor na miasto za poseshtenie i da se oplacha, che tri puti hodih tam za poslednite dve godini i vseki put si zabraviah knizhkata za nacionalnite obekti. Inache i dvete peshteri sa chudesni, a Uhlovskata, krai selo Smilyan e napravo fantastichna.
    Pozdravi 🙂

Коментирай