Откраднати очи

Отново се наложи да почакам доста време докато се появи поредния български фил по кината. Явно трябва първо да обиколят почти всики фестивали и да оберат повечето награди, преди да видим новите български филми тук. Така се случи с “Мила от марс“, така е и с “Откраднати очи“, Аз май съм станал фен на Весела Казакова 🙂 Гледах последните й три филма (за които знам) – “Мила от Марс“, “Шантав ден” и този на кино. Ами добра си е, и филмите са добри. Дори, с чувство на гордост, ги наричам европейски филми, а не само Български (всъщност последния е българо-турски).

“Откраднати очи” си мислех, че ще по-тежък, като се има в предвид темата за възродителния процес, но този ми страх не се изпълни. Все апк не мога да кажа, че е весел, но е много добър и си заслужава всичките награди, както и заслужава да отидете да го гледате на кино.

1 thought on “Откраднати очи

  1. Аз лично останах много разочарована от “Откраднати очи” просто едвам се сдържах да остана в кино залата.Лош сценарий+ безинтересна операторска работа( казано общо и достатъчно като коментар за този филм).На мен ми хареса повече “Георги и пеперудите”.За мен той беше приятна изненада. И е истина, че обикновено в българските филми(тези които наричаме нови-90 до сега) има изненада , но каква ( смесени чувства ).

Коментирай