От Кадет на Астра

Добрата новина от преди няколко поста, е че си взех нова кола. Отново Опел, но този път Астра. Лек ъпгрейд след Кадета, с който катастрофирах преди малко повече от месец. С финансовата подкрепа на шефа ми Янко Христов (да е жив и здрав много много години !!!), със заем от банка, който изтегли майка ми и с разни спестени парички успях да събера за горе-долу запазена кола от края на ’92-ра година, нов внос от Германия. Всъщност затова и не казах до сега, въпреки че бях я капарирал от една седмица, но чаках да минат всички митнически неща, регистрации в КАТ, преглед, застраховка … Днес вече всичко е готово, и макар с временен талон, може да се кара съвсем законно. Единственият проблем, е че не е на мое име все още, но на самия талон си пише “не важи за нотариус” и не може да се прехвърли, преди да излезе основния. Малко на доверие подходих, защото вече дадох всички пари на човек, който почти не познавам, но е познат на познати и се надявам нещо да не ме прецака. Изглежда точен, с това се занимава от доста време, и това е риск, който реших да поема. Всички документи са в мен, включително и митническата декларация, а гражданската застраховка, дори е на мое име. Все пак парите му ги дадох пред свидетел, за всеки случай.

Надявам лошите мисли да си останат само мисли, а колата да си я карам безаварийно дълго време, и някой ден да я продам в по-добро състояние от старата 🙂 За сега, поне на външен вид, е много добре. Върви също така добре и само трябва да свикна със серво управлението, което е нещо ново за мен и ми е малко странно 🙂 Иначе интерфейса е сходен със стария Опел и бързо свикнах в обстановката и се чувствам комфортно. Ето една от първите снимки, където леко мръсен, но като го намалих с GIMP-а почти не си личи:)

Opel Astra

п.с. търся си газова, че този бензин … мале, мале …

10 thoughts on “От Кадет на Астра

  1. И тази придобивка да ти честитя 🙂 Лека и безаварийна с новата кола!

  2. Благодаря 🙂 а на теб ти пожелавам истински усмихнат ден !

  3. айде Ице, много години, много километри, много иху-аху 🙂

  4. Честито майна, с густо да си я караш, безаварийно и само гориво да наливаш и масло да сменяш 😉

  5. ммм Астричка , браво . честито и от мен:)
    и на шефа браво 🙂

  6. Мерси още веднъж на всички за пожеланията ! И дано, не след много години, да я продам в по-добро състояние от предишната 😛

  7. Честито и от мен.Да си я караш със здраве и безаварийно.
    Поздрави на всички

  8. Моя е
    Преди малко отидохме на нотариус, подписахме договора за покупко-продажба и Астричката вече е моя 🙂

Коментирай