Велик ден

Христос Воскресе

Не, няма да пиша някакви пожелания или поучения, а просто да си запиша, че снощи беше една обикновенна вечер за мен, прекарана с приятели, пиене, забавления … Както писах вчера, всичко запозна с едно глупаво настроение, което се надявах да ми премине вечерта. Към 20 часа отидох в Red Eye, където се видях с Йонов, Здравка и Серго. Пихме по една бира (имам в предвид бира, а не Загорка), но не можах да ги убедя да останат за по-дълкго и към 21 си тръгнаха, а аз имах среща на пощата с Магито, Калоян, Вилито и Стефан. След дълго чудене къде да отидем преди църквата, решихме да останем на открито някъде в стария град и да си вземем някакво пиене 🙂 Консенсусното решение беше ром със сок и седнахме на терасите до античния. На път нагоре си вземе свещи от църквата “Св. Богородица”, а не от многото “продавачи”, които бяха изпълнили главната. Мисля, че така е по-добре, като подпомагаме, макар и минимално църквата в този ден.

С бутилката ром се справихме бързо и малко преди полунощ отидохме пред църквата “Константин и Елена”. Там най-сетне усетих поне малко величието на момента. Беше препълнено с хора, но поне успяхме да си вземем огън от попа. Всички тези хора, свещитчите, камбаните … все пак беше хубаво. Особено като погледнеш надолу по някоя стръмна улица с хиляди хора с огънче в ръцете си, беше направо красиво. Все пак всеки си собствено разбиране за празника.

Оказа се че не всички си носеха яйца и не можахме да се сборим хубаво, но поне всички които имахме ги изядохме 🙂 След църквата Магито и Калоян си тръгнаха, a аз, Вилито и Стефан решихме да ходим в Петното. Внесохме си едно патронче ром и вътре си взехме по едно малко 🙂 Беше пълно с хора, а Пухи пускаше хубава музика. Само на моменти беше много комерсиална, но се издържаше. По едно време Миро изкочи от някъде и каза, че след малко идва с case-а и ще пуска. Направо се учудих да го видя в Петното след наскорощните му случки там. Патрончето с ром свърши много бързо и Стефан отиде за още едно 🙂 Оказало се обаче, че няма още ром и е взел уиски. Ами какво да правим – минахме на уиски. Към три часа Вилито и Стефан си тръгнаха, а доиде Миро и зае мястото на DJ. И добре, че го направи, че Пухи беше много пиян вече. Купона продължи с пълна сила до към 4, когато Цецо нещо реши да се прави на DJ. Хората започнаха да си тръгват и аз реших да сторя. Казах чао на няколко човека и тръгнах. Един поглед ме спря за момент, но продължих напред. Прибрах се към 5 и заспах. Днес станах за половин час на обяд и пак легнах. Чак към 5 часа след обяд се събудих от един SMS на Йонов.

Още не съм отгорил на многото SMS-и с пожелания, които получих днес. Благодаря на всички !!

Во истина воскресе !

Коментирай