Уикенд в топла Мандрица

Отдавна бяхме говорили, когато Таня почива събота и неделя да ходим някъде за уикенда. Междувременно бях споменал да отидем в Мандрица, което се прие много добре. Решено-сторено. Тръгнахме още в петък след работа в седмица в която температурите паднаха до над -20 градуса и валеше сняг, въпреки това не се отказахме. Все пак прогнозата за уикенда беше за по-хубаво време.

Пристигнахме в петък късно вечерта и видях Мандрица в сняг за първи път от много години. Само няколко сантиметра, но все пак в сняг. Вечерта беше приятна, въпреки че вечерята закъсня поради технически проблеми 🙂 Забравих да спомена, че като пристигнахме чешмата (очаквано) беше замръзнала. Така първата ни задача в събота сутринта беше да намерим вода. Чешмата на площада също беше замръзнала, така че се наложи да прибегнем до съседите. От там разбира се намерихме вода и се поуспокоиха нещата. Междувременно съботата започна с много приятен южен вятър и за нула време стопи и без това не многотосняг. Времето стана толкова приятно, че обядвахме на открито. Не знам колко градуса беше, но се усещаше като много приятно пролетно време. Междувременно и чешмата се размрази и водата дойде ! Целия уикенд го изкарахме главно мързелувайки. Така и не излязохме и на една разходка. Но точно така го бяхме и планували, така че се получи просто страхотно. Излежавайки се на топло, музичка, тихи игри … и естествено ядене 🙂
В неделя времето взе да се разваля, но и ние трябваше да си тръгваме. На връщане дори имахме още един пътник – съседката Къдра, която трябваше да идва до Пловдив. По пътя валеше доста, но все пак успяхме да се приберем безпроблемно. Особено като се има в предвид наводненията, които станаха на следващия ден точно по пътя покрай Харманли-Любимец. Дори няколко човека ми се обадиха да ме питат дали сме се прибрали и дали всичко е ОК. А ние си бяхме изкарали чудесен уикенд на Мандрица … където студът рядко идва !

2 thoughts on “Уикенд в топла Мандрица

  1. Браво Ице,за хубавия уикент в Мандрица!Наистина там може да се прекара чудесно далеч от напрегнатия живот в града.Поздравявам групата, че бяхте смели и разумни и изкарахте дните така, както вие искате. Пожелавам на всички още по-приятни и топли дни в красива Мандрица!

  2. Леле Ице голям късмет сте имали виж какво стана след това. Много се радвам за вас 🙂 искам и аз на Мандрица. Има ли снимки?
    Поздрави от ледена София

Коментирай