Сноуборда тази година

Още в предишния пост се оплаках, че тази година има много сняг, но пак си намираме извинения да не ходим. Аз принципно съм навит, но нещо не мога да намеря съмишленици. Особено след като Ели е с гипсиран крак. Миналия уикенд го пропуснах, този вече бях решен да ходя. Отново започна едно търсене на хора, едно звънене. В петък вечерта към 22 часа, докато бях на couchsurfing среща, се чух с Юли и уж го навих сутринта да ходим, но тази сутрин 10 минути преди уговорката ми се обади, че се отказва, заради студеното време. Вярно че беше -10 в момента, но според прогнозите, това щеше да е най-топлия ден за следващите 10 дни. Освен това слънчев, без вятър и без валежи. Да не говорим, че официално го дават, че има 245cm сняг на Пампорово. В крайна сметка не издържах и отидох сам. И беше много хубаво – чудесен сняг, чудесни писти ! За първи път тази година (а може би от миналата) въобще не исках да свършва. Преди или ще се уморя, или ще замръзне всичко, или няма да има сняг … и дори си тръгвах преди 16:30 (когато спират лифтовете). Днес, въпреки че слънцето не успя да пробие облаците, карането беше супер. Имаше и доста хора, но аз отново карах основно към Стойките, където са по-малко, а 6-седалковия лифт не оставя да се образуват опашки, както на останалите.

Искам да споделя още нещо – днес си тествах новите дрехи, които си купих с изключителната финансова инжекция за рождения ми от приятелите ми, която беше конкретно за закупуване на нов сноуборд панталон. Аз с парите успях да си взема не само гащиризон (каквото бях запланувал) но и ново яке … и двете на промоция от Kenvelo. Знам че не е някаква специализирана марка за екипировка и не очаквах много, но и двете изглеждат много добре. И най-важното – днес показаха, че са много топли и сухи. Въобще не изпитах никакъв студ. И може да прозвучи грубо, но за първи път от много време гащите не ми бяха мокри и замръзнали, като си тръгвах от пистите. С други думи – благодаря Ви, подаръците са чудесни !

2 thoughts on “Сноуборда тази година

  1. Ашколсун! 🙂 Със здраве още много да си фучиш из пистите с тях.

  2. Еххх, радвам се, че се радваш и аз искам да се радвам, ама при тези чудесни зимни условия се надявам да се радваме още дълго време на снежни планини с много приятни условия за каране. Ако теб те сърбят краката и не си стигнал до пистите, пак поне имаш потенциалната възможност, която при някой хора е гипсово ограничена. Браво за решението да отидеш сам и браво на екипировката, освен че е фешън…

Коментирай