Екопътека Бяла река

Днес на слънчевия 13-ти ноември, ме събудиха с въпроса „искаш ли да ходим някъде ?”. Аз имах някакъв план да свърша малко работа, но реших да я поставя за след залез слънце (и без това се стъмва в 17). Така веднага след като станах потеглихме с Ели, Дарко и малкия Габи за Калоферската екопътека. Всички без Ели вече бяхме ходили, като Габи дори сега ни водеше през цялото време (ето краткото ми писане от миналия път).

А днес времето беше чудесно ! С усещане за лято се любувахме на края на есента, като цялата пътека беше покрита с паднали пъстроцветни листа. По широколистните дървета почти не бяха останали листа. Реката беше доста пълноводна, супер бистра вода, чудесна просто ! Екопътеката е в чудесно състояние – не знам дали я поддържат или просто всичкия пазят, но и двата варианта са чудесни. Всички указателни и информационни табели са в добро състояние, а те са най-интересното нещо на екопътеката. Който е бил, знае за какво говоря 😉

За втора поредна събота си правим пикник в планина. Не че се оплаквам 🙂 Този път на края на екопътеката, вече доволно изморени, седнахме на една слънчева полянка и всичко ни се стори страшно вкусно.

След екопътеката разгледахме Калоферския манастир, който се оказа че е добре поддържан. Много приятно и спокойно място е вътре в манастира.

За финал на пътешествието си направихме и една разходка из Калофер … или поне центъра му. Аз все като съм бил там, съм бил изморен след слизане от Рай, но сега му отделихме нужното време за разглеждане.

Ето малко снимки от екопътеката. Повече очаквайте скоро в Нашите снимки.

Допълнение: ето и снимките.

4 thoughts on “Екопътека Бяла река

  1. ех,да е хубаво времето ще има още такива събуждания.
    а от теб очаквам, да ме будиш с “айде да ходим да караме :)”
    слънце и сняг…и известно количество пари да има….

Коментирай