Бойково и снега

Днес, най-нетрадиционно в събота, решихме да отидем за вечеря в Бойково. Софито и Жоро ми бяха на гости, а те много искаха и нямаше да стоят и за неделя. Тръгнахме нагоре и както се казва по новините: „снега ни изненада“. Всъщност в началото дори му се зарадвах като малко дете – все пак това беше първия сняг, който виждах за сезона. Нагоре обаче ставаше все повече и повече. На параклиса вече всичко беше покрито със сняг. За нещастие дори и пътя. На места си беше доста хлъзгаво. Добре че по-рано днес си сложих зимните гуми, но все още не съм сложил веригите в багажника. Все пак успяхме да се качим, но един приятел на Жоро от София, които също щяха да дойдат с нас се отказаха, защото бяха с летни гуми, и решиха веднага да потеглят към София. В крайна сметка успяхме да се качим и да се върнем безаварийно … и всичко е добре, щом завършва добре.

И така ако не знаете за климатичната аномалия в Бойково – вече да знаете. В Пловдив може да пече слънце, но горе може да има сняг. И обратното.

6 thoughts on “Бойково и снега

  1. Никакъв сняг.Само съмнения.При грешни метеоролози така става.

  2. Ице, и ние бяхме днес на Витоша – газихме сняг, пързаляхме се по лед…есен, есен, та чак зима 🙂

  3. @Borimechka, Пешо, ами хайде 🙂 ние ходим почти всяка седмица, вие ? Обикновенно неделя, но не е задължително. Обичаме и да се разхождаме около селото.

Коментирай