Насекомикс на живо … и в София

Така се случи, че след съботния концерт на Насекомикс в Сохо в Пловдив, се озовах и на следващия им в София. Това май е първата група, на която ходя на два концерта от едно и също турне. Като влязох в салона на Модерен театър си казах, “еха сега ще гледам истинското театрално представление”, което не се случи в Пловдив. Андрония излезе и й закачиха 4 огромни крила, който на практика закриваха зялата сцена. Наистина като на театър. Обаче хубавите изненади за мен спряха до тук. Още със самото започване се установи, че звукът в ужасен. В Сохо бяха постигнали по-добро озвучаване. Второ, сцената остана непроменена през целия концерт. Аз лично очаквах някакво развитие, като в театър. И трето, като следствие на второто – цялата група с изключение на Рони остана невидима за публиката чак до финалните аплодисменти. Хайде аз бях на балкона и от там се виждаше барабаниста, но от долните редове се е виждала само Рони. А всички си струваше да се виждат или поне да се открият по някое време. В Сохо се наслаждавах на визията на всички. От всичко до тук си мисля, че Nasekomix е по-добре да правят клубни изяви.

След концерта отидохме в Баба Яга, където се оказах на една маса с PR-ката на Насекомикс, с която си поговорихме за концерта и гледахме снимките които направих. Аз преди това си мислех, че няма да дават, но тя лично ми каза да снимам 🙂 Запознах се и с мъжа й, чийто глас пък се оказа че много добре познавам от Z-Jungle по Z-Rock 🙂 Съвсем не изглежда, така както съм си го представял, но това предполагам е повече от нормално за радиоводещ.

Сега ме е яд, че не снимах (въобще не си взех фотоапарата) на концерта в Пловдив, когато бях буквално на 1 метър от Насекомикс, а и те не скачат много по сцената, и щяха да станат хубави снимки. Ето поне три снимчици от София:

допълнение: някой да не си помисли, че не ми е харесал концерта в София. Напротив 🙂 Просто направих няколко сравнения между това да изнасяш концерт в клуб и в театър. На практика са напълно различни неща.

3 thoughts on “Насекомикс на живо … и в София

Коментирай